Mardin’de asker ve korucular için karantina merkezine dönüştürülen öğrenci yurdu halkın tepkisine rağmen boşaltılmıyor. Mezopotamya Ajansı'ndan Ahmet Kanbal'ın haberine göre, Artuklu ilçesine bağlı köylerden gelerek, Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda yatılı okuyan öğrencilerin kullandığı yurt hala karantina merkezi olarak kullanılıyor. Öğrenciler servilerle uzun mesafeler gidip gelmek zorunda kalırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapılan başvurulara rağmen adım atmıyor.

‘CEMAATLERE ZEMİN HAZIRLANIYOR’

Eğitim Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Bozan, 2 yıla yakın bir süredir okulların kapalı olduğunu belirterek, yetkililerin bu zaman zarfında hazırlık yapmadığını vruguladı. Üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorununu hatırlatan Bozan, bu durumu "öğrencileri cemaatlere yönlendirmek, cemaatlere zemin hazırlamak” şeklinde yorumladı. Bozan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yurdun öğrenciler için yapıldığını biliyorduk ama amacına uygun olmayan şekilde kullanılıyor. Ayrıca buranın karantina bölgesi olarak kullanılması başka bir problem konusu. Tüm bir mahallenin sağlığını etkileyecek bir durum söz konusu. Orada karantinaya alınan askerlerin temel ihtiyaçlarının oradan kullanılması, oradan çıkan atıkların sağlıklı bir şekilde dışarıya götürülüp götürtülmediği konusunda şüphelerimiz var."

ÖĞRENCİLERİN BARINMA HAKKI ELLERİNDEN ALINIYOR

Öğrencilerin barınma hakkının elinden alınmasıyla iktidarın yaklaşımının ortaya çıktığını dile getiren Bozan, "2 senenin ardından okula gelecek öğrencilerin bu ihtiyaçlarını karşılaması gereken, eskisinden daha fazla enerji harcaması gereken iktidar bugün o temel haklarını da ellerinden alıyor" diye konuştu.