Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk Bulvarı’nda başlatacakları ‘Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi’ne ilişkin bir video yayınladı ve “Cumhuriyet dönemi Ankara'sını yeniden ortaya çıkarıyoruz. Yapıları görüntü kirliliğine, kültürü ise sahipsizliğe kurban giden tarihimizi onarıyoruz” dedi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, bugün sosyal medya hesabında, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından Atatürk Bulvarı’nda başlatılacak ‘Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi’ne ilişkin bir video paylaştı. Yavaş, paylaşımında şunları kaydetti:

“Cumhuriyet dönemi Ankara'sını yeniden ortaya çıkarıyoruz. Yapıları görüntü kirliliğine, kültürü ise sahipsizliğe kurban giden tarihimizi onarıyoruz.

İhalesini yakında gerçekleştireceğimiz projemiz kapsamında 63 yapının cephesini modernize ediyoruz. Güvenpark, Zafer Parkı ve Meydanı'nı tarihi dokularına uygun yeniliyoruz. Yaya kaldırımı, kent mobilyaları, satış birimleri gibi birçok unsuru yeniden tasarlıyoruz.”