Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Nisan ayında belediyenin gelirlerinin azaldığını, giderlerinin arttığını ve Hazine payının da yüzde 49 oranında azaldığını aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Nisan ayında belediyenin gelirlerinin yüzde 55 azaldığını, giderlerin ise salgın nedeniyle yüzde 15 arttığını açıkladı. Yavaş, Hazine payının yüzde 49 oranında azaldığını da aktardı.

"HAZİNE PAYIMIZ YÜZDE 49 AZALDI"

Hazine payının azaldığını aktaran Yavaş, "Nisan ayında gelirlerimiz % 55 yani 229 milyon TL azalmış bulunmaktadır. Giderlerimiz ise, COVID-19 salgınıyla mücadele dışında zorunlu olmayan harcamalarımızı kısmamıza rağmen, % 15 yani yaklaşık 58 Milyon TL artış göstermiştir. Hazine payımız ise % 49 oranında azalmıştır" ifadelerini kullandı.

"BORÇLANMA YETKİSİ SINIRLANDIRILDI"

Borçlanma yetkisinin sınırlandırıldığını, ancak Kendi yönetiminin öncesinde tüm borçlanma isteklerine onay verildiğini belirten Mansur Yavaş, şöyle devam etti: "Salgının uzaması halinde, ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere bütçenin % 10'una kadar borçlanma talebimiz reddedilmiş ve 6 milyonluk nüfus için sadece 100 milyona kadar borçlanma yetkisi sosyal yardım ve taşımacılık sektöründe kullanılmak üzere sınırlandırılarak verilmiştir. Oysa bizden önce tüm borçlanma isteklerine aynı belediye meclisi sorgusuz sualsiz onay vermiştir. Buradan anlaşılıyor ki, meclisteki muhalefetin en büyük amacı Ankaralı’ya yapılan hizmet ve ödemelerin aksaması, Ankaralı’nın cezalandırılmasıdır. Bunun başka bir izahı olamaz."

"ANKARA HALKININ TAKDİRİNE SUNUYORUZ"

Yavaş, altyapı çalışmaları için kredi kullanma talebinin belediye meclisinde görüşülmesinin de AKP ve MHP’li üyelerce ertelenmesine ilişkin ise, şu ifadeleri kullandı: "ASKİ 2020 bütçesinin tarihinde ilk defa eksi 477 milyon TL açıkla kabul edilmesi ve 'kendi imkanlarınızla halledin' denmesini de Ankara halkının takdirine sunuyoruz. Ankaralının sağlığını korumak hepimizin görevidir. Zira söz konusu olan bizim ve sevdiklerimizin de sağlığıdır. Salgınla mücadele sürecinde, nisan ayında EGO Genel Müdürlüğü’nün gelirleri 46 Milyon TL yani yüzde 85 azalmış, sabit giderlere ek olarak giderleri 5 Milyon TL yani yüzde 5 oranında artmıştır. ASKİ Genel Müdürlüğü’nün gelirleri ise Mart ayına göre yüzde 32 oranında 54 milyon TL azalmıştır. Bu olumsuzluklara rağmen tüm gücümüzle Ankara için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde hiçbir hizmeti aksatmadan yatırımları gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmaya devam edecek, başkentte aç ve açıkta kimseyi bırakmayacağız." https://twitter.com/mansuryavas06/status/1260491874915278850