Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Resmi Gazete’de yayımlanan karar da Manisa’da 12 JES saha ihalesi ve Denizli coğrafyasına yeni JES’ler kurulması için ‘acele’ kamulaştırma yapılacak.

Alınan son kararlarda Manisa’ya 12 adet JES saha ihalesi yapılacak. Bir diğer karar ise Denizli’nin Saray İlçesi’nde 2 adet JES daha kurulması için ‘acele kamulaştırma’ yapılacak.

MANİSA’YA 12 ADET JES SAHASI

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yaptığı duyuruda 12 jeotermal kaynak işletme ruhsatlı sahanın ihalesini gerçekleştirme kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. İhaleler, 1 Kasım Salı günü 10.00’da Manisa Defterdarlık Binası toplantı salonunda gerçekleştirileceği belirtildi.

DENİZLİ SARAY’DA JES İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla, Denizli’nin Saray İlçesi’nde kurulacağı belirtilen Greeneco JES-3 ve Greeneco JES-7 adlı jeotermal enerji üretim tesisleri için halkın sahibi olduğu tarım arazileri acele kamulaştırmayla hazine adına kaydedilerek, Green eco şirketine tahsisi edilecek. Saray Holding ile Acarsan Holding’in ortak girişimi olan Green eco şirketi 7 JES’le Denizli’nin Saray ilçesini adeta işgal etmiş durumda.