Vegazete'de yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim sisteminde kaydı bulunmayan öğrencilerin takip sistemiyle eğitime dâhil edilmesi amacıyla hazırlanan “Eğitimle Yeniden Buluşma” projesi kapsamında Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü il genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerdeki kayıt dışı öğrencilerin eğitim sistemine dâhil edilmesi yönünde çalışmalara başladı.

Bu kapsamda; çeşitli nedenlerle eğitim öğretimden uzak kalmış çocuk ve gençlerin devamsızlık nedenleri tespit edilerek okula yeniden devam etmelerinin sağlanması, mevcut öğrencilerin devamsızlık oranlarını kontrol altına alarak, öğrencilerin akademik başarılarının arttırılması, zararlı alışkanlıklardan korunması, olumlu tutum ve davranışlar kazandırılması amacı ile Manisa’da uygulanmaya başlandı. Eğitimde Yeniden Buluşma Projesinde;  06–14 yaş zorunlu eğitim çağında olup okula devamsızlık yapan ve kaydı olmayan öğrenciler, 14 yaş üstü herhangi bir eğitim kurumuna kayıtlı olup okula gitmeyen öğrenciler ve 14 yaş üstü Ortaöğretim çağında olup herhangi bir eğitim kurumunda kaydı olmayan gençler projenin hedef kitlesini oluşturuyor.

BU YIL 3 BİN 459 ÖĞRENCİ SÜREKLİ DEVAMSIZLIK YAPTI

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında yapılan devam takip çalışmalarında  il genelinde ilkokul ve ortaokullarda 164, ortaöğretimde 3 bin 295 sürekli devamsız öğrenci olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Dikici, öğrencilerin devamsızlık nedenleri ile ilgili şu bilgileri verdi “Bu öğrencilerimizin devamsızlık nedenlerini araştırdığımızda; adresten taşınmış olması,  yurtdışına çıkması,  vefat etmesi, ailevi nedenler, sağlık nedenleri, tarım/mevsimlik işçi olarak çalışması gibi nedenler karşımıza çıktı. İstatistiki verileri ve öğrencilerimizin devamsızlık nedenlerini tespit ettikten sonra okula devam oranını arttırmak için; okullarda Proje Yürütme Kurulları oluşturularak, müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve beden eğitimi öğretmeninden oluşan Devam Devamsızlık Ekipleri kuruldu. Bu ekipler kayıt dışı ve devamsız öğrencilere ulaşmak için mahalle muhtarları ile işbirliği yaparak ev ziyaretlerine başladı. Öğrencilerin Mernis Sistemi üzerinden otomatik takibi sağlandı. Öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin gayretleri ile en kısa zamanda Bakanlığımızın hedefine ulaşacağımıza inanıyoruz. Eğitimde Yeniden Buluşma Projesi ile ilgili sahadan olumlu dönüşleri almaya başladık. İlimize hayırlı olmasını diliyorum.”