Vegazete'de yer alan habere göre, Yapılan zam kararını, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve 155’Nolu Manisa Özel Halk Otobüsleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Açıkel, 141 No’lu Kampüs Motorlu Taşıma Kooperatifi Başkanı Vedat Yılmaz, Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Arif Bilek, 161 Nolu Saruhanlı Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Özgür Karakuzu ile düzenledikleri basın toplantısıyla açıkladı.

TAM BİLET 9 LİRE 75 KURUŞ, ÖĞRENCİ 6 LİRA 50 KURUŞ, KARTSIZ BİNİŞ 12 LİRA OLDU

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı zam talebinde bulunduklarını ve taleplerinin UKOME tarafından onaylandığını  belirten Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, ” Ekonomik anlamında zor bir süreçten geçiyoruz. 2023 yılının başında yapılan zamlar esnafımızı da etkilemektedir. Gerek asgari ücret zammı, vergi, sigorta ve harçlar ile bakım onarım masraflarında ciddi artışlar olduğundan esnafımızın mesleki dayanabilecek sürdürülebilirliği kalmadığı ve gelirlerinin düştüğünü bu nedenle de bu zam kararını aldık. 27 Ocak Cuma Günü yapılan UKOME Genel Kurulunda toplu taşıma ve taksi zamları onaylandı. 1 Şubat sabahtan itibaren de uygulamaya geçilecektir. Manisa merkez başta olmak üzere 15 ilçemizde de geçerli. Bu ilçeler içerisinde merkezde Yunusemre ve Şehzadeler ile Soma, Salihli, Akhisar, Alaşehir ve Turgutlu’da da tam 9.75, öğrenci 6.50, paralı binişler 12 TL olarak onaylandı. Mahalleler arası taşımalar ise yüzde 30 oranında zamlandı. Bir de 141 No’lu Kampüs taşımacılığımız var. 27 kilometre ve öğrencilerin bol olduğu bir taşımacılık yapılıyor. Burada da tam 11.25, öğrenci 7.25, paralı binişler de 13 TL olarak onaylandı. Taksilerde de 9 lira açılış, 12 TL kilometre, indi bindi dediğimiz kısa mesafelerde de 40 TL ücret alınacak. Taksiler uygulamaya 15 gün içinde geçecek” dedi.

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve 155’Nolu Manisa Özel Halk Otobüsleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Açıkel de artan maliyetler karşısında toplu taşıma esnafının seneyi zararla kapattığını dile getirdi.