Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin yapının depreme dayanıklılık testi için işbirliği protokolünü imzaladı. Çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağı protokol kapsamında denetimler ücretsiz olacak.

İmzalanan protokol hakkında görüşlerini dile getiren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, protokolün takdire şayan olduğunu ve Türkiye’de süreci başlatma ve hayata geçirme noktasında ilk ilin Manisa olduğunu ifade etti. Rektör Ataç, “Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Hem bürokrasi adına hem devlet adamlığı adına. Üniversiteye düşen de bunun akademik yönünü yapmasıdır. Üniversitenin sadece öğrencilerin gelip okuduğu yerden ziyade şehrin temel sorunlarına akademik bir bakış açısıyla ışık tutması gerekiyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu protokol ile 17 ilçemizdeki 600 bin bağımsız bölümden oluşan yapı stokunu inceleyeceğiz. Şehrimizdeki mevcut binaların zemin yapısı, zemin dayanımı, bina yapım yılı, kolon kiriş sistemi, projelerin belediyelerimizde bulunan projeleriyle uyumlu olup olmadığı, yerinde yapılacak incelemeler ile donatı durumunun projedeki durumuyla örtüşüp örtüşmediği gibi konularda denetimleri üniversitemiz gerçekleştirecek. Üniversitemize çalışmalarıyla ilgili gerekli finansman desteğini büyükşehir belediyemiz sağlayacak. bu denetimleri de ücretsiz olarak vatandaşlarımıza sunacağız” dedi.