Maltepe Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Cumhuriyet’in 100. Yılında Yüz Resim Çalıştayı’na Türkmenistan’dan katılan sanatçılar eserlerini İstanbulluların beğenisine sundu. 

Eserlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyetle birlikte yapılan yenilikleri yansıtan sekiz Türkmen sanatçı, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sergi açtı. Sergiye; Rustam Abdullayev, Maksat Hudayberdiyev, Zakırjan Babayev, Ahmet Hallyyev, Azat Myradov, Muhammet Babayev, Charymyrat Yazmyradov ve Vepa Gurdov katkı koydu. 

Açılışa ünlü yazar ve şair Sunay Akın ile CHP’nin Demokrat Parti kontenjanından İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı olan Cemal Enginyurt da katıldı.

Sanatçılara katılım sertifikalarının ve el yapımı tabakların hediye edilmesinin ardından program sona erdi. Eserler, 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar Maltepe’de ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde sergilenecek.