Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından Maltepe Belediyesi, Hatay’daki çalışmalarını sürdürüyor. Hatay’daki diyaliz hastalarının yoğun talebi doğrultusunda belediye, Defne’deki Subaşı Mahallesi’nde 65 yataklı Sahra Diyaliz Merkezi kurdu. Merkez, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile dahiliye uzmanı Dr. İdris Emir tarafından faaliyete geçirildi. Merkeze hâlen yoğun talep olduğunu belirten Kılıç, şunları söyledi:

“İdris Hocamız bu konuda bizler için büyük şans oldu. Büyük bir yıkımdan çıktık, kimse ne yapacağını bilmiyordu. Buradaki insanlar bu yıkıma rağmen memleketlerini, topraklarını terk etmek istemiyordu. İdris Hocam, hastalarından sürekli telefon aldığını, tedaviye devam etmek istediğini anlattı. Biz de hemen olaya müdahil olduk. Büyük bir çadır kurduk. Bugün 65 yataklı diyaliz merkezini açmaktan, onca hayata umut olmaktan dolayı gururluyuz. Birlikte iyileşeceğiz. Dayanışmaktan başka çaremiz yok.”

DOKTORDAN TEŞEKKÜR

Dr. Emir de “Enkazın altından 2 gün sonra çıkan her hasta, böbrek yetmezliğine giriyor, bu tedaviye ihtiyacı oluyor. Bunu yapamazsanız o hasta ömür boyu böbrek yetmezliğiyle yaşamak zorunda kalıyor. Hatay’da devlet hastaneleri ağır hasar gördü. Hastalar sürekli beni arıyor, ‘Hocam tedaviye devam edelim’ diyor. Biz böyle bir çaresizlik içindeyken Maltepe Belediyesi imdadımıza yetişti, hemen bir çadır gönderdiler. Bir hafta içinde bu Sahra Diyaliz Merkezi’ni kurduk ve bugün faaliyete geçirdik. Herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.