CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Malatya Şire Pazarı’nı ziyaret etti, çiftçinin sorunlarını dinledi. Milletvekillerinin kayısıyla ilgili durumu sorduğu bir üretici, şöyle dedi:

TMO SEZON BİTTİKTEN SONRA FİYAT AÇIKLADI, KÖYLÜYÜ BİZZAT TMO ÇARPTI”

“Kayısının sahibi yok, geçen sene TMO fiyat açıklamadı, esnaf 25 liradan köylünün malını aldı. TMO köylünün malı bittikten sonra fiyat açıkladı; 50 lira. Bu memleketin sahibi kim? Bu TMO’nun işi ne? Sezon bittikten sonra fiyat açıkladı. Köylüyü bizzat TMO çarptı. Biz böyle bir ülkede yaşıyoruz. Ben derdimi kim anlatayım?"

Milletvekillerinin, "Biz senin derdini dinlemeye sesini duyurmaya geldik" demesi üzerine üretici, "O zaman sen diyeceksin ki; Sayın Cumhurbaşkanım TMO ne zaman fiyatı açıklayacak? Köylünün elinde mal bittikten sonra mı fiyat açıklayacak? Böyle bir sistem var mı dünyada? Açıkça devlet tarafından çarpılıyoruz. Bugün adam üç katına çıkarmış mazotu, köylü şehre gelemiyor. Şimdi vatandaşa sor; ‘halimiz iyi’, yahu ben altı aydır daha bugün geldim.

"PETROLE GİDİYORUM SANKİ CANAVAR BENİ YUTUYORMUŞ GİBİ…"

Ben köylüyüm, 300 dönüm yerim var, bir avuç ekin ekemiyorum. Niye, kurtarmıyor. Ben çocuğuma bir çikolata almış değilim. Petrole gidiyorum sanki canavar beni yutuyormuş gibi…Bu ülkede böyle yaşanır mı? Biz düzen istiyoruz, hakça, adaletçe yaşam istiyoruz. Hırsızların vergi vermediği, garip gurebadan vergi alındığı bir ülke istemiyoruz. Hepimizin kıblesi aynı başka bir yerde yaşamam. Ülkem Türkiye. Benim çocuğum okur, tıpı bitirir, Sağlık Bakanı görev vermez.”