Depremin vurduğu ve yardımların geciktiği Malatya’da depremin üçüncü gününde tek alışveriş olanağının bulunduğu benzinliklerdeki marketlerin rafları, yeni ürünler getirilemediği için halen boş durumda.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta yaşanan ve 10 ilde yıkıcı etki yaratan depremin ardından vatandaşlar güç koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Deprem Malatya'da da etkisini gösterdi ve geride kalan yurttaşlar geceyi soğukta yardım bekleyerek gecikti. Yurttaşlar gıda, çadır ve battaniye yardımının zamanında ulaşmasından şikayetçiydi. Dün öğle saatlerinden sonra gelen yardımlar Malatyalıya bir nebze olsun nefes aldırdı.

Malatyalı depremden sonra ihtiyaçlarını marketler ve küçük esnaf da kapalı olduğu için sağlayamadı. Tek alışveriş olanağı akaryakıt istasyonlarındaki mini marketler olduğu için vatandaşlar buralara yöneldi. Ancak buralara da lojistik sıkıntılar nedeniyle yeterince ürün gelemediği için raflar boş kaldı. Yurttaşlar ihtiyaçlarını sadece belediye ve kurum, kuruluşların sağladığı yiyecek içecek yardımlarıyla giderebiliyor.