Ekonomideki dalgalanma ve alım gücünün düşmesi, vatandaşların en büyük uğrak yeri olan çay ocakları ve kahvehaneleri de etkiledi. Çay fiyatlarının artması nedeniyle Malatya’da en ucuz bir bardak çayın fiyatı 4-5 TL oldu.

"VATANDAŞIN DURUMU MALUM İŞ GÜÇ YOK”

Çay ocağı işleten Cebrail Çetinkaya çay fiyatını 3 TL’ye düşürdüklerini belirtirken, "Vatandaşın durumu malum iş güç yok. Biz de vatandaşın çay içebilmesi için bir bardak çay fiyatını 3 TL’ye indirdik. Bu fırsatı vatandaşa verdik. Vatandaşlar bu fiyatı görünce seviniyor. Birçok yerde çay 4-5 lira. Biz 3 liraya indirdik. Biz de yeni açtık nereye kadar giderse çayı bu fiyattan vereceğiz" dedi.

"ÇAYDA BİLE KAMPANYA BAŞLADIYSA VAY HALİMİZE"

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Daha önce beyaz eşyada ya da birçok üründe şok kampanyaları görebiliyorduk ama ilk defa Malatya tarihinde bir bardak çayda kampanya yapıldığını gördük. Paket çayda değil sadece bir bardak çayda kampanya yapıldığını görüyoruz. Bu durum ekonominin geldiği noktayı gösteriyor. Ekonomide sözün bittiği yerdeyiz" dedi. Kiraz şöyle konuştu:

"Bir bardak çayda bile kampanya başlatılmış. Bu şunu gösteriyor; vatandaşlarımız artık bir bardak çay bile içemiyorlar. Son dönemlerde insanlar çay ocaklarına gitmiyor çünkü bir dostu ya da arkadaşı gelse cebinde bir çay ısmarlayacak parası yok. Vatandaşlar 2-3 saat çay ocağında otursa içeceği birkaç çayın parasını ödeyecek parası yok. Vatandaşların daha önce zaman geçirmek, sohbet etmek için uğradığı çay ocakları ve kahvehanelere kimse gitmiyor, artık dışarıda vakit geçiriyorlar. Çayda bile kampanya başlamışsa vay halimize. Çayda şok kampanyanın başladığı bugünleri Allah bizlere bir daha yaşatmasın."