Malatya’da yaşayan ve henüz 2,5 aylıkken SMA Tip1 teşhisi konulan 6 aylık Safa bebek, yurt dışında yapılan ve maliyeti bir hayli yüksek olan gen tedavisine ulaşmak için hayırseverlerden kendisine uzanacak yardım elini beklerken, Tozlu Mizah tiyatro ekibinden anlamlı bir yardım geldi. Ekip, kendilerinin yazıp yönettiği skeçlerden oluşan oyunundan elde edilen geliri Safa bebeğe bağışladı.

"HAYATA TUTUNMALARINI SAĞLAYABİLİRİZ"

Sabancı Kültür Merkezi’nde sergilenen tiyatro oyunu öncesi konuşan oyunun yönetmeni Fatma Karagöz Avcı, "Bizim için bu hem heyecan verici hem de sonunda Safa bebek düzeldiği zaman büyük bir ödül olacak. Arkadaşlarımızla birlikte bunun için bayağı emek verdik. İnşallah sonunda bebeğimiz iyileşir ve birçok kişiye de bu tür etkinlikler örnek olur. Biz bir misal oluruz” dedi. Senarist Mehmet Karaköse ise, "Elimizden gelen bu, daha da güzelini yapmak isterdik. Arkadaşlarımızla böyle güzel bir şey yapmak istedik, Allah’ta nasip etti. Daha iyilerini de inşallah daha iyi durumda olanlar yapar. Ben hükümetimizin de bu konuda bir adım atacağına inanıyorum" diye konuştu.

Sanat yönetmeni Mehmet Aladağ da Tozlu Mizah olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Safa bebek için sahne aldıklarını belirterek, "Umarım amacına ulaşırız. Bu noktada da sesimizi duyurabilirsek, SMA hastası çocuklarımız için daha büyük kampanyalar başlatabiliriz ve onların hayata tutunmalarını sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

KAMPANYANIN YÜZDE 15'İ TOPLANDI

Safa’nın babası Fethi Pektaş ise Tozlu Mizah grubuna desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Safa’nın yalnız olmadığını ve birçok kişi tarafından desteklendiğini hissettim. Safa’nın bir an önce ilacı alması lazım çünkü zamanla yarışıyor. Kampanyamız şu an yüzde 15’te, inşallah kısa sürede yüzde 100 oluruz" dedi.

Safa’nın tedavisi için gerekli olan bir milyon 820 bin doların şu ana kadar yüzde 15’i toplanabildi.