Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine Konak Mahallesi’nde 28 Temmuz 2021’de meydana gelen olayda, Mehmet Özen, eşi Selma Özen’i kesici aletle öldürmüştü.

Mehmet Özen’in yargılanmasına Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi. Sanık Mehmet Özen, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Duruşma savcısı, bir önceki duruşmadaki mütalaasını tekrarlayarak sanığın ‘eşi kasten öldürme ve kasten yaralama’ suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. Selma ve Mehmet Özen’in kızı Semiha Özen de babasının cezalandırılmasını istedi.

Sanık Mehmet Özen, o dönemde psikolojik tedavi gördüğünü ifade ederek, "Eşime darp uygulamadım. Sadece olay günü kavgamız oldu. Eşimin telefonunda mesaj ve fotoğraf gördüm. Ailemi korumak için sustum. Oğluma durumu anlattım, annesinin telefonuna baktı, fotoğrafların silindiğini söyledi. Mağdur olan benim" iddiasında bulundu. Sanık Özen, son söz olarak, "Çok pişman ve üzgünüm. Amacım öldürmek değildi. Hakaret edilince cinnet geçirdim. Ne yaptığımı bilmiyorum. kesici aletle vurduğumu hatırlıyorum. Ağır tahrik altında kaldım. Çok pişmanım ve üzgünüm" dedi.

Müşteki ve sanık avukatlarının savunma ve taleplerini dinleyen mahkeme, tutuklu sanık Mehmet Özen’i, 'eşi kasten öldürme' suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.