Maraş merkezli 6 şubat depremlerinin üzerinden 51 gün geçti. Malatya Valiliği depremlerde 71 bin 549 konut ile 14 bin 397 ticarethanenin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu açıkladı. Kentte enkaz kaldırma işlemleri devam ederken, bir vatandaşın çektiği görüntülerde molozların kaldırıldığı yerlerde gıda ürünlerinin de açıktan satılması dikkat çekti.

Kaldırılan enkazın molozları ise Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı köyünün yakınına dökülüyor. 16 mezradan oluşan Beydağı köyünde yaşayanlar asbest atıkları nedeniyle köylerine moloz dökülmesini istemiyor.

“ÜRÜNLERİN ÜZERİ AÇIK HİÇ KİMSEDE MASKE YOK”

Malatyalı depremzede Nazife Onay bu durumu görüntülediği videoda şunları söyledi:

“Malatya merkez çevre yolu bir yanda enkazlar kaldırılıyor. Diğer yandan halk yaşamını sürdürebilmek için buradan alışverişini yapıyor. Ürünlerin üzeri açık hiç kimsede maske yok. Köylerde yaşayanlar burada alışveriş yapıyor. Çadırkentlerde kalanlar burada alışveriş yapıyor. Küçük çocuklar var herkes maskesiz. Bir duyarlılık oluşturmak istiyoruz. Farkındalık oluşturmak istiyoruz. Geç olmadan, ikinci bir felaket yaşanmadan. Asbest tehlikesine karşı muhalif demokrat kesimlerden özellikle şu süreçlerde bizi seçim çalışmalarına kurban etmeyin, çağrımızı duyun.”