Malatya’da, Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Gülen Yüzler kafede çalışan down sendromlu çocuklarla pasta yaptı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi hocası Öğretim Görevlisi Dr. Yasemin Keskin Yılmaz, "Özel çocuklarımızın sosyal yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik kurulu bir proje ama gönülden olan esas amacımız onların kalplerine dokunmak" dedi.

Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu, ‘Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi’ kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Meslek yüksekokulunda eğitim gören öğrenciler, konuk ettikleri özel çocuklarla birlikte pasta yaparak, eğlenceli vakit geçirdi. Geleceğin aşçılarıyla pasta yapmanın mutluluğunu yaşayan özel çocuklar, hem yaptıkları pastaları yedi hem eğlendi hem de aldıkları sertifikayla büyük bir mutluluk yaşadı.

“BİZİM BU TÜR ETKİNLİKLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Malatya Down Sendromlular Spor Kulübü Derneği Başkanı Nursel Vardı, “1 Aralık’tan itibaren sosyal etkinliklerimizi yapmaya başladık. Bu kapsamda Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen çok tatlı bir etkinliğe katıldık. Bu güzel ortamda çocuklarımızla birlikte hayatı paylaşıyoruz. Sosyalleşiyoruz, beşeri ilişkilerimiz güçleniyor. Biz farklı şeyler istemiyoruz, bu tür etkinliklere ihtiyacımız var. Tipik bireylerle bir araya gelelim, onların davranışlarını, hareketlerini ve yeteneklerini kendimize rol olarak alalım istiyoruz” dedi.

“ASIL AMACIMIZ ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN KALPLERİNE DOKUNMAK”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi hocası Öğretim Görevlisi Dr. Yasemin Keskin Yılmaz ise “Özel çocuklarla bir araya geldik. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersini düzenli olarak yürütüyoruz. Bu ders kapsamında özel çocuklarımıza aşçılık deneyimi kazandırmak istedik. Sosyal yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik kurulu bir proje ama gönülden olan esas amacımız onların kalplerine dokunmak” diye konuştu.

Projeye Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hulusi Binbaşıoğlu, Turist Rehberliği Bölümü hocası Öğretim Görevlisi Ezel Dündar, Aşçılık programı hocaları Öğretim Görevlisi Hüseyin Deniz ve Öğretim Görevlisi Yaşar Can Ataş da destek verdi.