Validebağ Korusu’nda yapılmak istenen Millet Bahçesi Projesi’ne ilişkin durdurma kararına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı itiraz etti. Bugün 5. İdare Dava Dairesi’nde görülen davada verilen kararla Validebağ Korusu’nda yapılaşmanın önü açıldı.

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan ve 1999 yılından bu yana “sit alanı” olarak koruma altında tutulan Validebağ Korusu'nda yapılmak istenen Millet Bahçesi Projesi’ne ilişkin İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararına karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan itiraz bugün onandı.

Birgün Gazetesi’nin haberine göre İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde görülen davada bilirkişi tarafından hazırlanan raporda "Projenin uygulanmamasının yerinde olacağı kanaatine varıldığı" söylendi. Bilirkişi heyetinin raporunu gözeten İstanbul 6. İdare Mahkemesi, geçtiğimiz Haziran ayında yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu karara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı itiraz etmişti.

Açılan karşı dava bugün sonuçlandı. 5. İdare Dava Dairesi’nde görülen davada yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Verilen karar ile Validebağ Korusu’nda yapılaşmanın önü açıldı.