MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı meclis toplantısında Yunusemre ilçesine bağlı Karakoca Mahallesi'ndeki ormanlık alanın ortasında bulunan 101 ada 291 parselin eko turizm alanına çevrilmesine yönelik imar planı kabul edilmiş ve tartışmalara sebep olan imar planı değişikliği CHP tarafından yargıya tanışmıştı.

CHP’liler tarafından Manisa 2. İdare Mahkemesi’nde açılan davada, mahkemenin verdiği ara kararda eko turizm alanı olarak belirlenen alanın mülk sahibi MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün kızı Merve Ergün olduğunun ortaya çıkması kamuoyunda büyük tepkilere sebep olmuştu.

MAHKEME KARARI İPTAL ETTİ

CHP’liler tarafından açılan davada yaklaşık 8 ay sonra 2. Bölge İdare Mahkemesi karar verdi. Manisa 2. Bölge İdare Mahkemesi verdiği kararda, ‘Eko Turizm Alanı’ olarak belirlenmesine ilişkin 1/100 ölçekli Uygulamalı İmar Planı değişikliğinin onaylanmasına dair Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 11 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği ve kızına ait olan arsanın oylamasına MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün usulen katılmaması gerektiği vurgusu yapılarak, Ergün'ün oylamaya katılması sebebiyle imar planı değişikliğinin iptal edilmesine karar verdi. 

Ergün’ün kızına ait eko turizm alanıyla ile ilgili imar planın iptal edilmesi kararıyla ilgili olarak CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Yiğit Can Özcan ve CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu bilgilendirdi. 

“TÜGVA’DAN SONRA İKİNCİ ZAFERİMİZİ KAZANDIK”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, MHP’li Manisa Büyükşehir belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’e karşı TÜGVA’dan sonra ikinci zaferi kazandıklarını ve Manisa’da hiçbir zaman hukuksuzluğa, haksızlığa ve ranta izin vermeyeceklerini ifade etti. 

CHP İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “CHP il yönetimi, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanlarımızla MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün hukuksuzluklarına, tek adam davranışları ile ‘Ben yaptım oldu’ mantığına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Ergün’ün hukuksuzluklarına karşı mücadelemiz TÜGVA ile başlamıştı. TÜGVA ile verilen karara karşı açtığımız yürütmeyi durdurma kararını kazanmıştık. TÜGVA zaferinden sonra ikinci hukuksal zaferimizi Karakoca davasında yaşadık. Biz her zaman söyledik ‘Karakoca için alınan karar kişiye özel imar ve ranttır’ diye. Kendi kızına sağladığı özel imar kararı Bölge İdare Mahkemesi’nden dönmüştür. Bu ülkede CHP hangi konuda hukuksuzluk, adaletsizlik, yolsuzluk varsa sonuna kadar mücadele etmeye devam edecektir. Biz bireysel çıkar için değil toplumsal çıkar için mücadele eden bir partiyiz. Bundan önce de olduğu gibi bundan sonra da Manisa’da hukuksuzluğa, ranta, peşkeşe geçit yok.”

“ERGÜN'ÜN BUNDAN SONRA BİR ADIM ATARKEN DÜŞÜNMESİ GEREKİR”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu zamana kadar kentteki her türlü hukuksuzluğa, ranta ve haksızlığa karşı mücadele sözünü verdiklerini ve yaptıkları mücadelelerle bu sözü yerine getirdiklerini dile getirdi. 

CHP’li Av.Yalçın Arcak yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Manisa’nın diktatörü bir kez daha hukuk karşısında CHP’nin mücadelesiyle yenik düştü. Biz ‘Halkın vicdanında mahkum olmuştunuz. Mahkemeler nezdinde de mahkum olacaksınız’ demiştik. Aylardır süren bir Karakoca davamız vardı. MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızına peşkeş çektiği ve peşkeş çekmekten utanmayıp o meclis toplantısına katılıp oy verdiği Karakoca davasında yine haklı çıkan biz olduk. CHP aylardır mücadelesini sürdürdüğü Karakoca davasını kazandı. Bu konuda Manisa adına mutluyuz. Açtığımız davada Bölge İdare Mahkemesi dava konusu meclis kararının oylama sırasında Cengiz Ergün’ün arsanın kızına ait olması gerekçesiyle katılmasını hukuka uygun bulmayarak, eko turizm alanıyla ilgili imar planı değişikliğini usul yönünden iptal etti. Bu karar Manisa’mız için hayırlı olsun. Şimdi soruyoruz; iptal edilen imar planındaki ek turizm alınana MASKİ tarafından yapılan alt yatırımların parası kimin cebinden çıkacak? Bunun parası halkın cebinden çıktı. Karakoca’daki cennet gibi yeri kurtardık. Sayın Cengiz Ergün şunu unutmasın ki karşısında CHP’nin cesur insanları var. Bir adım atarken artık iyi düşünmesi gerekir. Ülkemizde ve Manisa’da artık doğru kararlara imza atan hakimlerimizde var. Bunu sakın unutmasınlar.”

Davayı açan büyükşehir belediye meclis üyelerinden biri olan CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli ise şöyle konuştu: “Yine farklı bir zaferi daha kazanmanın gururunu yaşıyoruz. Karakoca konusunda Ergün’ü her zaman uyardık. Böyle bir yanlışın içine girmemesi gerektiği konusunda çağrıda bulunduk. Bu yanlıştan geri dön dedik. Ancak hiçbir zaman uyarılarımızı dikkate almadı. Bölge İdare Mahkemesi verdiği karar ile bizim mücadelemizin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdi.”

“YÜRÜTMEYİ DURDURMA VERMEDEN DİREK İPTAL ETTİ”

CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu İl başkan Yardımcısı Av. Yiğit Can Özcan ise yaptığı açıklamada, Bölge İdare Mahkemesi’nin davada MHP’li Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün hukuka aykırı davranış sergilediğinin tespit edilmesi sebebiyle, imar planı değişikliğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı değil direk iptal kararı verdiğinin altını çizdi. 

CHP’li Av. Özcan açıklamasında şöyle konuştu: “Manisa’nın çevresini, tarihini, doğasını ve kıymetli değerlerini koruyacağımıza, ranta peşkeş çekilmesinin önüne geçeceğimize söz vermiştik. Sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Bir sözümüzü daha tutmanın gururunu yaşıyoruz. İmar planı değişikliğinin iptal edilmesiyle ilgili açtığımız davada 2. Bölge İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı bile vermeden, direk, alınan kararı iptal etmiştir. Bu yapılan işlemde ortada çok büyük bir hukuksuzluk olduğunu görerek, yürütmeyi durdurmayı gerek görmeyip direk iptal kararı vermiştir. Bu karar gerçekten çok önemlidir. Biz her zaman hukuksuzluk içerisinde olmayın, yetimin hakkını yemeyin diye uyarmıştık. Yoksa her zaman karşılarında olacağımızı ifade etmiştik. Bir hukuk mücadelemizde daha haklı olduğumuz ortaya çıktı. Manisalının hakkı Manisalı da kaldı. Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerine bir kez daha sesleniyoruz. Ergün'ün talepleriyle hiçbir hukuksuz karara el kaldırmak ve altına imza atmak zorunda değiller. Ergün’ün hukuksuzluklarına alet olmasınlar. Vicdanlarıyla hareket etsinler.”