Demokratik Modernite Dergisi çalışanı Ramazan Dişarı, dün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tekirdağ il kongresinde dergi dağıttı sırada gözaltına alındı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan ve “Örgüt üyeliği” , “Örgüt propagandası”, “Örgüte finans sağlama” iddialarıyla suçlanan Dişarı, emniyette ifade verdi.

Emniyetteki ifadesinde atılı suçları kabul etmeyen Dişarı, ifadesinde dergileri yayın evlerinden aldığını ve sattığını belirterek, bunun suç olmadığını dile getirdi.

HAKKINDAKİ HABERLER SUÇLAMA KONUSU YAPILDI

Dişarı ayrıca, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler ilçe binasına Muhammet Eren Sütçü tarafından 28 Aralık 2021'de silahlı saldırıda ilçe binasında bulunup, saldırgan tarafından yaralanmıştı. Saldırıya dair olay yerine giden Mezopotamya Ajansı’na (MA) demeç veren Dişarı’ya, MA’da çıkan haberleri de soruldu. Dişarı, HDP üyesi olduğunu belirttiği ifadesinde, kendisi ile ilgili haberlerin sadece MA’da değil, siyasi saldırıya uğradığı için birçok haber sitesinde çıktığını da belirtti. 

Tekirdağ Adliyesi’ne bugün sevk edilen ve savcının hakkında tutuklama talep ettiği Dişarı, 2. Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadesini tekrarladı. 

Dişarı’nın avukatı Özcan Kılıç, sattığı dergilerin gelirinin bin TL bile olmadığını belirterek, bu rakamın örgüte finans ve destek sağlayacağının düşünülemeyeceğini belirtti. Müvekkilin derginin sorumlularından biri olmadığını ve suçlanmayacağını belirten Kılıç, Dişarı’nın üzerindeki basın kartının da sadece tanıtım kartı olduğunu ifade etti. Kılıç, dosyada delillerin toplandığını, delil karartma şüphesinin olmadığını, ikametgahının sabit olduğunu, kaçma şüphesinin olmadığını belirterek, bu nedenle Dişarı’nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti. 

İfade işlemlerinin ardın Sulh Ceza Hakimliği, Dişarı’nın üzerinde bulunan Demokratik Modernite Dergisi’ne ait tanıtım kartının “sahte” basın kartı olduğunu ileri sürdü. Mahkeme tanıtım kartının “sahte” basın kartı olduğu, Dişarı’nın sattığı Demokratik Modernite Dergilerinin “içeriği” ve “niteliğini” gerekçe göstererek tutuklama kararı verdi. Dişarı, Tekirdağ Muratlı Cezaevi’ne götürüldü.

(Mezopotamya Ajansı)