HABER MERKEZİ

İzmir'in Kınık ilçesindeki Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. Ve Tic. A.Ş'ye ait kömür ocağında metan gazı patlaması meydana geldi.

Bağımsız Maden İş Sendikası konuya ilişkin, "Polyak Madencilikte metan nedeniyle bir parlama meydana geldiği, 15 yaralı madenci kardeşimizin olduğu dışındaki bilgiler teyitsizdir. Hiçbir ölümün olmaması en büyük dileğimizdir. En kısa sürede ayrıntılı açıklama yapacağız" açıklamasında bulundu.

"PATLAMA SIRASINDA MADENDE EN AZ 200 İŞÇİ ÇALIŞIYOR"

Dokuz8'den Esra Tokat'a konuşan Bağımsız Maden İş Sendikası (@bagimsizmadenis) Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu ise, "Kınık'taki maden ocağında 16.00-00.00 vardiyası sırasında gerçekleşen patlamada en az 200 işçi çalışıyor. Ancak önemli olan patlamanın hangi ayakta gerçekleştiği" açıklamasında bulundu.
 

İZMİR VALİSİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından yapılan açıklamada da “Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup, Göçük altında kalan vatandaşımız yok. Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır” denildi.

BAĞIMSIZ MADEN İŞ SENDİKASI 2020 YILINDA UYARMIŞ: "POLYAK YASA DIŞI ÇALIŞMA KAMPI KURMUŞ DURUMDA"

Bugün #Kınık'ta 37 işçinin yaralandığı Polyak Madencilik'te yaşananlara dair Bağımsız Maden İş Sendikası, 21 Nisan 2020'de Çalışma Bakanlığı'nı "İşverenler Polyak işletmesinde yasa dışı çalışma kampı kurmuş durumda" diyerek uyarmış ve, "Maden işçisi yurttaş değil mi? Dahası yasalarda var olan işçileri korumaya yönelik hükümler de bu salgın döneminde madenlerde fiilen uygulanmıyor. İşyeri denetimlerini uzun süredir askıya alan bakanlık tüm bu hukuksuzluğun suç ortağı konumunda. Bağımsız Maden İşçileri Sendikası olarak bir kez daha uyarıyoruz! Zorunlu olan tamir tarama, bakım onarım, havalandırma ve su tahliye işlerinde çalışan işçilerin her türlü sağlık ve iş güvenliği önlemleri alınarak, bunların araç gereç donanımları sağlanarak, düzenli kontrolleri yapılarak çalıştırılmalarını, diğer tüm işçilerin acilen ücretli izine çıkartılmalarını talep ediyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

https://bagimsizmaden.org/2020/04/21/calisma-bakanligina-acik-mektup/

Ayrıntılar geliyor...