Uyuşturucu kullanımı toplumda her geçen gün artarken, uyuşturucu bağımlıları yalnızca kendilerini değil içinde bulundukları ilişki örüntülerinin tümünü zehirlemeye devam ediyor. Madde bağımlısı gençlerin aileleri ‘Sesimizi Duyun’ diyerek devlete, hükümete ve toplumun vicdanına sesleniyor.

GELECEK PARTİSİ ÇALIŞTAY İÇİN HAZIRLANIYOR

Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ı ziyaret eden yaklaşık 10 acılı anne çocuklarını, içine düştükleri bataklıktan kurtarmak için yardım istedi. Genel Merkezde annelerin öykülerini dinleyen Özdağ, konuyu Türkiye gündemine taşımak üzere başta Gelecek Partisi Lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ardından tüm siyasi parti liderleri ile anneleri bir araya getireceğinin sözünü verdi. Konu ile ilgili kapsamlı bir çalıştay düzenleyeceklerinin de bilgisini veren Özdağ, madde bağımlılığının Türkiye’yi bekleyen en büyük tehlike olduğunun altını çizdi.

Özdağ konuşmasında ayrıca, “Devletimize çağrıda bulunuyoruz, bu hastalığa yakalanan çocukları kurtarmak için AMATEM’lerin çoğaltılması, ücretli tedavilerin ücretsiz sağlanması, madde bağımlılığı için önceden tedbir alınması, bu bağımlılık ikliminin kurutulması gerekmektedir.

Türkiye’de bu işleri yapanlara yönelik ‘ayağını kırarız gözünü kırarız’ gibi sözlerle değil hukuksal mücadele edilmelidir. Sedat Peker, ‘Türkiye’ye şu kadar Venezuela’dan madde giriyor’ diyor bunlar hala araştırılmıyor ama biz onu da araştıracağız. Buradan Sağlık Bakanına da sesleniyorum, “Sağlık Bakanı, bir spot çekiniz, tüm televizyonlarda ücretsiz yayınlatınız. Bu anneler ile ilgili bir belgesel yayınlayın, burada bir dram yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİMİZ BÜYÜK DEVLET AMA O BÜYÜK DEVLETİN BÜYÜK ADAMLARINI ARIYORUM BEN!”

Konuşmasının devamında devlete seslenen Özdağ, “Devletimiz büyük bir devlet ama o büyük devletin büyük adamlarını arıyorum ben. Bu devletin hassas ve vicdan sahibi insanlarını arıyoruz. Hepinizin çocukları yarın bu hastalığa yakalanabilir, madde bağımlılığı her geçen gün kar topu gibi büyüyor. Nasıl ki her insan potansiyel engelli ise her genç, her anne babanın çocuğu ise potansiyel uyuşturucu bağımlısı olabilir. Bunu engellemenin yolu doğru tedbir ve bilimsel metotlardır. Üniversitelerle, STK’lar ile medya ile bu konunun uzmanları ile, Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ile, Aile ve Sosyal, Gençlik Bakanlığı ve İçişleri bakanlığı ile beraber çalışma yapılmalıdır ve bunu yapacak olan bu hükümettir. Hükümet kalkıp muhalefetle uğraşacağına gelsin asıl meseleler ile uğraşsın.” Dedi.

Özdağ toplantıda acılı annelerin yaşadıkları dramı dinleyerek çözüm için söz verdi. Farklı şehirlerden çare aramak için Ankara’ya gelen çok sayıda anne, yaşadıkları zorlu süreçleri gözleri yaşlı aktardı. Anneler tek isteklerinin bu zorlu mücadelede devletin yanlarında olması ve ellerinden tutmasını istediler.