Kırıkhan’ın Cumhuriyet, Yenimahalle, Bahçelievler, Menderes Mahallelerinde yurttaş ve esnafla buluşan Başkan Savaş’a ziyaretlerinde İyi Parti İlçe Başkanı Abdullah Çalışkan ve CHP Milletvekili Aday Adayı Mustafa Sıraç eşlik etti.

Savaş, ziyaretlerinde üreticilerle de buluştu. HBB’nin ürettiği organomineral gübreyi kullandığını belirten bir çiftçi ile konuşan Savaş, kimyasal gübrelerin toprağı çoraklaştırdığını ve verimi düşürdüğünü dile getirdi. 

“AMACIMIZ SAĞLIKLI ÜRÜNLERİN ÜRETİLMESİ VE TOPRAĞIN VERİMİNİ ARTTIRMAK”

Avrupa ve Amerika’da kimyasal gübre kullanımının azaldığını belirten Savaş, “Artık gelişmiş ülkeler kimyasal gübre yerine organomineral gübreyi tercih ediyor. Ürettiğimiz organomineral gübre toprağı havalandırıp yumuşatıyor. Böylelikle verimde artış oluyor. Amacımız sağlıklı ürünlerin üretilmesi ve toprağın verimini artırmak” dedi.

ÜST GÜBRE ÜRETİMİ DE BAŞLAYACAK 

Savaş, yakın zamanda üst gübre üretimine de başlayacaklarını sözlerine ekleyerek, HBB’nin taban gübresinin yanı sıra üst gübre ile de çiftçilerin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. 300 dönümlük tarlasında HBB’nin ürettiği organomineral gübreyi kullanan Kırıkhanlı bir üretici, pamukta geçen senelere oranla yüzde 40 oranında daha fazla verim elde ettiğini söyledi.

Savaş, ziyareti sırasında HBB’nin ilçeye kazandıracağı yeni mesire alanındaki çalışmaları da inceledi. Bahçelievler Mahallesi'ndeki 50 bin metrekarelik alanda devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Savaş, “50 dönümlük alan içerisinde ilçemize yeni bir mesire alanı kazandırıyoruz. Çalışmalar bittikten sonra her yaştan vatandaşımız burada keyifli ve sağlıklı vakit geçirebilecek” diye konuştu.