Protokolde Başkan Gerenli ile Bölge Müdürü Yücegök’ün yanı sıra Bölge Müdür Yardımcısı Ünal Öztürk, DSİ 112. Şube Müdürü Mehmet Cemil Sarı, Lüleburgaz Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Anıl Sülçen ile Proje ve İnşaat Şube Müdürü Mehmet Metin de yer aldı.

İmzalanan protokol çerçevesinde DSİ tarafından Lüleburgaz Deresi’nin ıslah çalışmalarına en kısa süre içinde başlanacak. Taşkın Koruma Tesisi’nin de içinde yer alacağı çalışmaların ardından Lüleburgaz Belediyesi de dere çevresinde çevre düzenlemelerini hayata geçirecek. Dere ıslahının ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasıyla birlikte söz konusu bölge hayat bulacak.

TARİHİ KÖPRÜ KURTULACAK

Lüleburgaz Belediyesi’nin hazırlıklarını yaptığı Kuzeybatı Çevre Yolu’nun dere üzerinden geçen kısmında inşa edilecek köprülerin de DSİ tarafından yapılmasıyla birlikte Mimar Sinan’ın eseri tarihi Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü, taşıt trafiğine kapatılacak. Köprü, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak restorasyon çalışmalarının ardından sadece yayaların kullanımına açılacak.

“İMZALARI LÜLEBURGAZ İÇİN ATTIK”

Protokol sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Gerenli, yaklaşık yarım asırlık hayalin gerçek olması için önemli bir yol kat ettiklerini belirterek, “Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz dere ıslahının ilk etabı ve taşkın koruma tesisi için DSİ Edirne Bölge Müdürlüğümüzle protokol imzaladık. Yapıcı yaklaşımları için Bölge Müdürü Sn. Faruk Yücegök ve tüm DSİ çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.