Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko da dahil olmak üzere 30 Belaruslu devlet yetkilisinin Litvanya, Letonya ve Estonya'ya girişlerinin yasaklandığını duyurdu.

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko da dahil olmak üzere 30 Belaruslu devlet yetkilisinin Litvanya, Letonya ve Estonya'ya girişlerinin yasaklandığını duyurdu. Nauseda yaptırım kararının Lukaşenko karşıtı gösterilerde protestoculara yönelik şiddette rol oynayan devlet yetkilileri için alındığını duyurdu.

YAPTIRIMLAR GENİŞLEYEBİLİR

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, üç Baltık ülkesi tarafından uygulanacak bu yaptırımın listedeki ilk adım olduğunu söyleyen Nauseda, ilerleyen zamanda yaptırımların genişletilebileceği sinyalini verdi.

"REJİM BUNA HENÜZ HAZIR DEĞİL"

Bugün yaptığı basın açıklamasında konuşan Nauseda, "Rejim ile toplum arasında barışçıl bir diyaloğa ve anlaşmaya ihtiyacımız olduğunu söyledik. Ancak görüyoruz ki rejim buna henüz hazır değil. Bu noktada ilerlememiz ve diğer ülkelere bir örnek göstermemiz gerektiğini görüyoruz." dedi. Avrupa Birliği de benzer bir yaptırım için çalışmalarını sürdürüyor.