Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Beyrut limanındaki patlamanın ardından koronavirüs vaka sayısının artması nedeniyle 2 haftalık karantina çağrısında bulundu.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Beyrut limanındaki patlamanın ardından koronavirüs vaka sayısının artması nedeniyle 2 haftalık karantina çağrısında bulundu. "Devlet ve özel hastanelerinin özellikle yoğun bakım ünitesi ve solunum cihazı açısından kapasitelerinin sınırlı olduğunu" söyleyen Hamad Hasan, yetkilileri ülke çapında 2 haftalık sokağa çıkma sınırlandırmaları ilan etmeye çağırdı.

SON 24 SAAT İÇİNDE 439 KORONAVİRÜS VAKASI TESPİT EDİLDİ

Hasan, En-Nahar gazetesine yaptığı açıklamada, bu sürede sağlık çalışanlarının patlamada yaralanan 6 bin kişiye yoğunlaşabileceğini ve Beyrut'taki hastane yataklarının boşalabileceğini söyledi. Pazar günü Sağlık Bakanlığı son 24 saat içinde 439 koronavirüs vakası ve 6 can kaybı bildirdi. Böylece ülkede salgının başladığı Şubat ayından beri can kaybı 103'e çıktı. Birleşmiş Milletler ise Lübnan'da Filistinli mültecilerin kaldığı kamplarda 4 kişinin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini doğruladı ve "işlerin kontrolden çıkabileceği" uyarısında bulundu.