2012 yılında başlayan Linz-Eskişehir kardeşliğini güçlendirmek amacıyla; Linz Belediye Başkanı Klaus Luger, Belediye Direktörü Ulrike Huemer, Belediye Senato üyesi Dietmar Prammer, Belediye Meclis Üyesi Arzu Büyükkal ve Linz Belediyesi Uluslararası İlişkiler Danışmanı Andrea Pospischek Başkan Büyükerşen’i ziyaret etti. 

Luger’i makamında ağırlayan Büyükerşen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

“2012 yılının Mayıs ayında imzaladığımız anlaşma ile Avusturya’nın Linz kentiyle kardeş şehir olduk. Geride bıraktığımız 10 yıl içinde Linz ile olan ilişkilerimizi en iyi şekilde sürdürdük. İnancım odur ki bu kardeş şehir ilişkisi tarih içinde sürekli yakın ilişkiler içerisinde bulunan Türkiye ve Avusturya’nın daha sıkı bağlar kurmasına katkı sunmuştur. İki ülke ve iki şehir halkı arasında çok güzel dostluklar kurulduğunu görmek iki taraf için de mutluluk verici. Linz ile olan iyi ilişkilerimizin daha da ileriye gideceğinden eminim. Tekrar, sizleri Eskişehir’de görmekten dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.” 

Linz Belediye Başkanı Luger ise “Eskişehir’de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Eskişehir ile çok sıcak, samimi ve güzel bir dostluk bağımız kuruldu. Başkan Büyükerşen’in Eskişehir’de hayata geçirdiği projeler ilham verici ve çok değerli. Bu güzel ilişkilerin 10 yıldır başarıyla devam etmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. Bundan sonraki süreçte de ortak çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından günün anısına çektirilen fotoğraf ile sona erdi.