Liglerin başlayacak olması ve koronavirüs nedeniyle endişeleri olduğunu açıklayan spor spikeri Ercan Taner, BeIN Sports'tan istifa etti.

Türkiye’de liglerin 12 Haziran’da başlayacağının duyurulmasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor. Bir süredir yeni takvimle ilgili olumsuz eleştiriler yapan spor spikeri Ercan Taner, BeIN Sports’taki görevinden koronavirüs salgını nedeniyle ayrıldığını açıkladı. Futbol maçlarının başlayacak olması dolayısıyla ortaya çıkan risk nedeniyle ayrıldığını duyuran Taner, “Yayıncı kuruluşta bu konularla ilgili sorumlu arkadaşımızla konuştum. Onlara da artık olmayacağımı söyledim” ifadelerini kullandı. Ajansspor YouTube kanalında Ajansspor Haber Müdürü Kenan Başaran, Gazeteci Hüseyin Özkök ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’la beraber katıldığı canlı yayında istifasını açıklayan Ercan Taner, “Ailemden iki kişi koronavirüs tedavisi gördü. Biri yoğun bakımda tedavi gördü. Ne çektiklerini biliyorum. Eşimin kronik rahatsızlığı var. Ne yapacağım yani, stattan stata koşup her riske girip maç mı anlatacağım? Tabii ki hayır” demişti.

LİGLERİN BAŞLAMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Taner, liglerin başlaması kararına tepki göstererek "Maçlar başlarsa ben anlatmayacağım. Bu bile bile lades olur" dedi. Taner kararın acele edildiğini belirterek "Ben biraz acele edildi diye düşünüyorum. Çünkü bugün yazdığım yazıda da belirttiğim gibi çok yakın çevremde iki kişi Koronavirüs'e yakalandı. Birisi yoğun bakıma kadar çıktı" ifadelerini kullanmıştı. Taner kararın acele edildiğini belirterek "Ben biraz acele edildi diye düşünüyorum. Çünkü bugün yazdığım yazıda da belirttiğim gibi çok yakın çevremde iki kişi Koronavirüs'e yakalandı. Birisi yoğun bakıma kadar çıktı. Daha sonra taburcu edildi. Biri de evde kaldı.evde kalanın bana gönderdiği fotoğraflarda vücudunda derinin ne hale geldiğini gördüm. Gözlerime inanamadım. Bunun çok tehlikeli olduğunu biliyordum" demişti.

LİGLERİN 12 HAZİRAN'DA BAŞLAMA KARARI ALINMIŞTI

AKP’nin aldığı kararlar ile AVM’ler ve Ligler açılacak. Özelikle liglerin Haziran’da başlama planına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “TFF’nin kararı ve sorumluluğundadır” dedi. TFF’nin bu kararına Fenerbahçe ve Konyaspor gibi takımlar da tepki gösterdi. Sadece bu kulüpler değil toplumdaki farklı kesimler de tepki gösterdi.

RIZA ÇALIMBAY VE RIDVAN DİLMEN’DEN TEPKİ

Spor Yazarı Rıdvan Dilmen liglerin başlatılma kararına tepki göstererek, ” Liglerin başlama kararıyla ilgili TFF’nin doğru hareket ettiğini düşünmüyorum” dedi. Sivaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’dan liglerin başlayacak olmasına, “Futbolcular korkuyor, kararın Bilim Kurulu’ndan dönmesi lazım” diye tepki gösterdi.