LC Waikiki; promosyon, maaş ve fazla mesai ücreti zammı talebinde bulunmalarının ardından işten atılan ve firmaya ait mağazaların önünde eylem yapan işçilerin, hizmet aldığı taşeron bir firmanın çalışanı olduğunu belirterek, “Şu anda bazı mağazalarımızın önünde yapılan protestoların markamızla hiçbir ilgisi yoktur” açıklamasını yaptı. Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı ise “Bir; işçi arkadaşlarımızın promosyonları halen daha ödenmemiştir. İkincisi; işçi arkadaşlarımız, Kod 46 ile atılmıştır, hırsızlık damgası vurularak atılmıştır. Bütün haklarına el konulmuştur. Bütün haklarına çökülmüştür. Esas yalan söyleyen ve sorumlu olan, LC Waikiki yöneticileridir” dedi.

Esenyurt’taki LC Waikiki deposunda çalışan 15 işçi; promosyon, maaş ve fazla mesai ücreti zammı talebinde bulunmalarının ardından Kod 46 ile işten çıkartılmıştı. İşçilerin depo önünde 15 gün önce başlattığı eylem sürüyor.

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası üyesi işçiler, geçen günlerde LC Waikiki mağazalarının önünde markayı protesto etmiş ve vatandaşlara da boykot çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine, Klüh adlı firmadan temizlik ve güvenlik hizmeti aldığını belirten LC Waikiki, protestoların marka ile hiçbir ilgisi olmadığını savundu. Yasal işlemde bulunacağını duyuran LC Waikiki’nin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“ŞU ANDA BAZI MAĞAZALARIMIZIN ÖNÜNDE YAPILAN PROTESTOLARIN MARKAMIZLA HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR”

“Temizlik ve güvenlik hizmeti aldığımız Klüh firması ve çalışanlarıyla ilgili, sosyal medyada şirketimizin ismi de geçirilerek yapılan paylaşımlara ilişkin açıklamamız aşağıdaki gibidir.

Bilindiği üzere bankalar, şirketlere maaş ödemelerinin kendi bankalarından yapılması karşılığında yıllık promosyon ödemesi yapmaktadır. LC Waikiki de 30 Aralık 2022 tarihinde, her zaman olduğu gibi, çalışanlarımızı promosyon ödemesinden faydalandırmıştık. Klüh firma çalışanlarının maaş ödemeleri LC Waikiki çalışanlarının maaşlarının ödendiği bankadan yapılmadığı, Klüh'ün kendi çalıştığı bankadan yapıldığı için firma kendi çalışanlarına, LC Waikiki çalışanlarına yapılan miktar kadar promosyon ödemesi yapamamış, bunun üzerine firmanın 500'ün üzerindeki çalışanlarından küçük bir kısmı, ödemeyi yetersiz bularak protesto ve iş bırakma eyleminde bulunmuştur.

Hizmet aldığımız firmanın çalışanlarının daha düşük promosyon ödemesi almasıyla ilgili bu memnuniyetsizliği gidermek amacıyla markamızın çalıştığı bankayla görüşmelerde bulunarak, bu çalışanlar için 8 bin 500 TL hediye puan ödemesi taahhüdü sağladık. Buna rağmen, firma çalışanlarından 14 kişi, iş bırakma ve protesto eylemlerine devam etmiştir. Klüh, tüm iş başı yapma çağrılarına rağmen işinin başına dönmeyen çalışanlarıyla yollarını ayırmak zorunda kaldığı bilgisini bizimle paylaşmıştır.

Şu anda bazı mağazalarımızın önünde yapılan protestoların markamızla hiçbir ilgisi yoktur. Bu konuda hiçbir yükümlülüğümüz bulunmamasına rağmen ekstra promosyon ödemesi yapılmasını sağlayarak, temizlik hizmeti aldığımız firmanın çalışanlarına ek destek sağladığımız bu süreçte, firma ve çalışanları arasında yaşanan sorunların markamızla olumsuz bir şekilde ilişkilendirilmesinden son derece rahatsızlık duymaktayız. Konuyu markamızla ilişkilendirerek yanlış ve yanıltıcı paylaşımlarda bulunan gerçek ve tüzel kişi/hesaplarla ilgili her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

“ESAS YALAN SÖYLEYEN VE SORUMLU OLAN LC WAİKİKİ YÖNETİCİLERİDİR”

İş yeri önünde eylemlerine devam eden Limter-İş üyesi işçiler de firmanın bu iddialarına karşı açıklama yaptı. İşçiler adına konuşan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, şunları söyledi:

“Halkımızın vicdanında mahkum olan ve onların tepkisini üzerine toplayan LC Waikiki patronu rahatsız olmuş olmalı ki bugün bir açıklama yapılarak sorumluların kendisi olmadıklarını, Klüh olduğunu söylüyorlar. Klüh, taşeron firma sorumludur ama esas sorumlu olan LC Waikiki patronudur. Bir; işçi arkadaşlarımızın promosyonları halen daha ödenmemiştir. İkincisi; işçi arkadaşlarımız KOD 46 ile atılmıştır, hırsızlık damgası vurularak atılmıştır. Bütün haklarına el konulmuştur. Bütün haklarına çökülmüştür. Esas yalan söyleyen ve sorumlu olan, LC Waikiki yöneticileridir. Halkımızdan, LC Waikiki mağazalarında alışveriş yapmamaya devam etmelerini istiyoruz. Halkımızın bize yapmış olduğu dayanışma, aynı zamanda işçi arkadaşlarımızın işe geri dönmesine sağlayacaktır.”