Kadıköy'de ‘Las Tesis’ danslı eyleme katıldığı için gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 6 kadının ilk duruşması yarın görülecek. Duruşma öncesi Kadın Meclisleri, mücadele çağrısını yineleyerek, davaya çağrı yaptı.

Şili’de kadına yönelik erkek şiddetine dikkat çekmek için yapılan ve dünyanın birçok ülkesine yayılan ‘Las Tesis’ danslı eylem, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ve Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla Türkiye’de de düzenlenmişti. Kadıköy’de düzenlenen Las Tesis performansında, aralarında KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim'in de bulunduğu 6 kadın gözaltına alınmış ve haklarında dava açılmıştı.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

İstanbul'un Kartal ilçesinde bulunan Anadolu Adliyesi’nde 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 Kasım Pazartesi günü (yarın) saat: 09.00'da görülecek davanın ilk duruşması öncesi Kadın Meclisleri, şu açıklamada bulundu: "Geçen yıl Şilili kadınlardan dünyaya yayılan 'Las Tesis' eylemlerinde kadın cinayetlerini durdurmak için mücadele eden kadınlara polis saldırmış, ardından İstanbul'da genel sekreterimiz Fidan Ataselim’in de aralarında olduğu 6 arkadaşımız gözaltına alınmıştı. Gözaltılar karşısında kamuoyunda 'Kadınları değil katilleri durdurun' sloganı yankı buldu. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan arkadaşlarımızın itirazından bir süre sonra adli kontrol de kalkmıştı. 2911’e muhalafetten 6 arkadaşımıza dava açıldı. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 uygulanana, kadın cinayetlerini durdurana kadar mücadelemiz sürecek."

DAVAYA ÇAĞRI

Davaya çağrıda bulunulan açıklamaya şöyle devam edildi: "Sloganı 'Asla yalnız yürümeyeceksin' ve 'Kadın cinayetlerini durduracağız' olan kadınlar yargılanırken de yalnız olmayacak. Las Tesis eyleminde oradaydık, davada da orada olacağız. Dünyanın her yerinde kadınların ortak protestosuna dönüşen LasTesis'te sadece Türkiye'de polis kadınları engellemeye çalıştı. Ancak mücadelemiz giderek güçlendi. Las tesis'teki güçlü mücadelemizi şimdi duruşmada göstereceğiz."