CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, TBMM gündemindeki Uludağ Alan Başkanlığı Kanun Teklifi’ni değerlendirdi. Karabıyık, bugün yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Türkiye’nin kış turizmi merkezlerinden Uludağ’da yıllardır kurulacağı konuşulan ve çevre örgütleri tarafından eleştirilen Uludağ Alan Başkanlığı’na yönelik geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulan Kanun Teklifi endişe vericidir. Bursa’mızın önemli değerlerinden biri olan Uludağ’ın korunması gerekirken kurulması amaçlanan Uludağ Alan Başkanlığı ile Uludağ’da talanın önü açılacaktır.

Kurulan Kapadokya Alan Başkanlığı ile Dünya’nın en kıymetli açık hava müzelerinden biri olan Kapadokya’da iş makineleri ile çalışmalar yapıldığına hepimiz şahidiz. Şehrimizde yaşayan ve şehrimizi ziyaret eden herkesi kendine hayran bırakan Uludağ’ın yer altı ve yer üstü zenginliklerinin de Kapadokya örneğinde olduğu gibi tahrip edilmesi göze alınmaması gereken bir tehlikedir.

Şehrimizin oksijen kaynağı olan ve asıl korumamız, yaşatmamız gereken doğanın, Uludağ’ın, bir kurulun insafına bırakılmasına müsaade etmeyeceğiz. Uludağ’ı ranta ve talana açmanın yolu olan Uludağ Alan Başkanlığı Kanun Teklifi’ne karşı mücadele edeceğiz!”