Kuzey Marmara Otoyolu'nda asayiş hizmetleri İstanbul İl Jandarma Komuntanlığı'na geçti. Vali Ali Yerlikaya ise Emniyet'e teşekkür ettiği bir paylaşımda bulundu.

İstanbul’un batısındaki Silivri Kınalı gişelerinden başlayıp Kocaeli il sınırına kadar uzanan 163 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki trafik ve asayiş hizmetleri Emniyet Müdürlüğü’nden alınarak Jandarma’ya devredildi. DHA'nın aktardığı habere göre, hizmetler için İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’ndaki Trafik Şube Müdürlüğü bünyesinde Anadolu ve Avrupa Otoyol Kısım Komutanlığı kuruldu. Otoyol Jandarma Trafik araçları, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından tertip edildi. Anadolu ve Avrupa Otoyol Kısım Komutanlıkları’nda 72 personelden oluşan 34 Jandarma Trafik Timi teşkil edilecek.

VALİ YERLİKAYA'DAN EMNİYET'E TEŞEKKÜR

Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Silivri Kınalı gişelerinden Kocaeli İl sınırına kadar 163 km’lik #KuzeyMarmaraOtoyolu Trafik ve Asayiş Hizmetleri, bugün itibariyle Jandarmamızın sorumluluğunda olacak. Otoyoldaki başarılı hizmetleri için Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun." https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1297774120990576641