Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Konak Şubesi, Kütüphane Haftası’nda örnek bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kemal Reis İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinin konuk olduğu kütüphaneden seçilen kitaplar, öğrencilerin kendi getirdikleri kitaplar ve sevgi dolu mektupları eşliğinde deprem bölgesindeki çocuklara gönderildi.

Çocukların, depremden etkilenen yaşıtlarına olan desteklerini ve sevgilerini mektuplar ve kitaplar aracılığıyla anlatma fırsatı bulduğu etkinlikte çocukları, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Şamil Sinan An da yalnız bırakmadı.

ÇOCUKLARDAN DUYGULANDIRAN MEKTUPLAR

Karataş semtindeki Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Konak Şubesi’nde oyun, müzik ve kitap okuma etkinlikleriyle Kütüphane Haftası’nı kutlayan Kemal Reisli çocuklar, etkinliklerin ardından depremzede arkadaşlarına yazdıkları mektupları okudu. Mektuplarda yer alan “Sizleri seviyoruz, üzülmeyin, yanınızdayız, sevdiğim kitapları size gönderiyorum, kötü günler geçecek” ifadeleri çocukların nasıl duyarlı olduğunu gösterdi, saf ve içten sevgilerini gözler önüne serdi.

Etkinlik sonrasında çocukların mektupları ve kitaplar, Konak Belediyesi’nin Kahramanmaraş’taki çadırkentine doğru yola çıktı.