Kütahya Şehir Hastanesi'nin temeli 2017’de atıldı. Açılış için verilen tarihler, birkaç kez ertelendi. Son olarak 14 Mart 2023 tarihinde hizmete gireceği duyuruldu. AKP Kütahya İl başkanı Mustafa Önsay, 22 Eylül 2022 tarihinde, sosyal medya hesabında; “Kütahya Şehir Hastanesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda açılıyor. Toplam 182 bin metrekare alan üzerine kurulu şehir hastanemizde 610 yatak, 206 poliklinik, 22 ameliyathane, 79 yoğun bakım ünitesi, 430 oda ve bin 160 araçlık otopark imkânı mevcut. Faaliyete başladığında toplam 750 kişiye istihdam sağlayacak. Böylelikle şehir hastanemiz, en önemli yatırımlardan birisi olacak, vatandaşlarımıza hizmet sağlayacak” açıklamasını yaptı.

Ancak hastane, 14 Mart’ta da açılmadı. Deprem gerekçesiyle, erteleme kararı alındığı belirtildi. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, tepki gösterdi. Hastane için verilen sözleri anımsatan Kasap, şunları söyledi:

“Kütahya’da Şehir Hastanesinin esprisi şu: Kütahya diğer illere göre devlet hastanesi olmayan tek şehir. Yatak kapasitesi en düşün olan şehirlerden biri. 14 Mart Tıp Bayramı’nda Şehir Hastanesinin açılacağı vadedilmişti. Bu hastanenin bırakın martı nisan, mayıs ayında bile tam çalışır vaziyette teslim edilmesi çok çok zor, imkânsız. İç donanımları yetersiz, merdivenleri yok. Çevre dizaynı yok. Hastaların park edeceği yerler dahi düzenlenmemiş. İçinde ameliyathaneler vesaireler olmamış. Çalışır hale getirilmesi çok zor.

Verdiğiniz sözleri tutmuyorsunuz. Kütahya’yı her seçim öncesi olduğu gibi burada da kandırıyorsunuz. 2007'de de 2015 seçimlerinde Şehir Hastanesi yapılacaktı. 2018’de de sözleri vardı, 2019’a yetişecek dediler, 2023 oldu hala şehir hastanesi yok. Kütahyalı bu defa kandırılamayacak. Binali Yıldırım’ın başbakanlık döneminde temelini attılar buranın. Aynı dönemlerde hatta daha sonra temeli atılan Eskişehir ve Bursa Şehir Hastanesi, Türkiye’de sayabileceğimiz 3-4 hastane dâhil şu anda çalışır vaziyette. Eskişehir Şehir Hastanesi, Eskişehir Yunus Emre Hastanesi ve Bursa Şehir Hastanesi. Kütahya Şehir Hastanesi onun üzerinden bir hayli zaman geçmesine rağmen hala açılmadı. 14 sene önce buranın hastane olmasıyla ilgili yapılanma başlamıştı ama hala hastane yok.”