Her perşembe günü Cumhuriyet Mahallesi Burç Sokak’ta kurulan yerel üretici pazarı, uygun fiyata doğal ve sağlıklı beslenmek isteyen Kuşadalılar'ın beğenisini topluyor. Caferli, Kirazlı, Değirmendere, Yaylaköy, Davutlar, Çınar ve Soğucak Mahalleleri'nde yaşayan yerel üreticilerin iyi tarım uygulamaları ile ürettikleri mevsimlik ürünlerini satışa sunduğu ‘Yöresel ve İyi Tarım Ürünleri Sokağı’nda kadınlar tarafından yapılan gözleme, içli köfte, aşure, keşkek benzeri lezzetler de uygun fiyata satışa sunuluyor. 

Yerel Üretici Sokağı’ndan alışveriş yapan yurttaşlar, beğenilerini şu sözlerle dile getirdi:

-Nermin Koçak: “Burada kentin merkezinden ve köylerinden doğal ürünler bulunuyor. Üretici pazarını tercih etme sebebim ürünlerin direkt üreticiden gelmesi.”

-Melis Özcan: “Bu kış kereviz, pırasa, brokoli ve ıspanak gibi ürünler yoğunlukta. Ürünlerin kentin merkez ya da köylerindeki üreticilerden katkısız ve doğal olarak direkt bizlere sunulması bu pazarı tercih etme sebebim. Fiyatlar da oldukça uygun.”

Üretici pazarında kendi yaptığı börek, sarma gibi ürünleri Kuşadası sakinleriyle buluşturan Süha Demiröz ise Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür ederek, “Başkanımız Ömer Günel’e bize bu olanakları sunduğu için teşekkür ederiz. Evimize ve ailemize de bu sayede ek gelir sağlamış oluyoruz. Biz de mutlu oluyoruz” diye konuştu.