Pera Düğün Salonu’nda yapılan Kuşadası Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Toplantısı’nda encümen, komisyon ve birlikler için üye seçimi yapıldı. Toplantıda encümen üyeliğine Hayati Atlı, Oğuzhan Turan ve Ali Kotan seçildi. Plan Bütçe Komisyonu’na Efe Berberoğlu, Funda Şenol, Ali Kotan, Ali Rıza Efe; Hukuk Komisyonu’na Oğuzhan Turan, Metin Uğur, Volkan Alkış, Murat İnan, İmar Komisyonuna ise Ali Genç, Gürol Turhan, Mehmet Sarıdedeoğlu ve Tacettin Özden seçildi.

2022 yılı faaliyet raporunun da oyçokluğu ile kabul edildiği toplantıda, AKP Grubu adına konuşan Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden’in eleştirilerini yanıtlayan Başkan Günel, seçim döneminde verdikleri sözlerin iki katını yaşama geçirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“MİLLET İTTİFAKI'NIN İKTİDARINDA SÖZ VERDİĞİMİZİN İKİ KATINI YAPACAĞIZ"

“Hem de bunu pandemi, deprem gibi hiç de beklemediğimiz olumsuzluklara rağmen yaptık. Bunların yanında gündemin gerektirdiği konular ile ilgili olarak yaşama geçirdiğimiz projelerimiz de cabası. Seçim vaatlerimiz arasında çocuklara süt ya da beslenme desteği vermek gibi projelerimiz bulunmuyordu. Ancak ülkemizin geldiği durum sosyal belediyecilik alanında başka çalışmaları yapmamızı gerektirdi. Seçim döneminde söz verdiğimiz çalışmalardan bir tek KEGEV tesislerinde yaşama geçirmeyi planladığımız Gençlik ve Çocuk Bilim Merkezi projesine başlayamadık. Onunla ilgili olarak da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Onun dışında vaat edip de başlayamadığımız bir tek projemiz bile olmadı. Başlayıp bitiremediğimiz tüm projeleri de önümüzdeki dönem yine biz tamamlayacağız. Hem de Millet İttifakı iktidarında vaat ettiğimizden iki fazlasını yapacağız.

“ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK ÇALIŞIYORUZ”

Personel maaşlarını ödeyemeyen bir belediye iken şu anda personele tek kuruş borcu olmayan bir belediye haline geldik. Kuşadası Belediyesi’nin bu dönem dışında geliri giderinden fazla olduğu bir tek dönemi dahi bulunmuyor. Pandemi ve deprem gibi iki büyük felakete rağmen başarı hikayesi yazmış bir belediyeyiz. Kentimize son 25 yıldır toplam yapılanın 4 katı yol ve yeşil alan kazandırdık. Hem de bunu 4 kat artan maliyetlere rağmen başardık. Emeklerimizin cezalandırılması için harcanan çabaları da gördük. Buna rağmen alnımız ak, başımız dik çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”