Kuşadası Belediyesi, artan enflasyon ve art arda gelen zamlar nedeniyle alım gücü düşen dar gelirli ailelerin çocukları için süt desteğinden sonra şimdi de ‘Beslenme Saati’ projesini başlattı. Bu kapsamda Kuşadası Belediyesi tarafından Güvercin Masa’ya yapılan başvurular sonrası belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin okula giden çocuklarına, haftada 5 gün beslenme desteği verilmeye başladı. Her çocuk için ayrı ayrı hazırlanan paketler halinde verilen beslenme desteğinde, öğrencilerin okuldaki beslenme saatinde çantalarında bulunması gereken çiğ kuruyemiş, mevsim meyveleri, meyve suyu, su, süt ve sandviç ekmeği yer alıyor. Eğitim-öğretim yılının sonuna kadar sürecek olan projeyle öğrencilerin dengeli beslenmesine katkı sunmak amaçlanıyor.

İhtiyaç sahibi ailelere Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan beslenme paketlerinin tesliminin ilk gününe Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in eşi Duygu Günel ve Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari de katıldı. Beslenme Saati projesinin öğrencilerin dengeli beslenmesi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Duygu Günel, “Ekonomik kriz nedeniyle öğrencilerin beslenme çantası yarı yarıya boşaldı. Aileler, okulların hazırladığı günlük beslenme programını karşılayamaz duruma geldi. Okul kantinlerinde de fiyatlar el yakıyor. Kuşadası’nda süt desteği projesinden sonra şimdi de beslenme saati projesini başlattık. Bu sayede çocuklarımızın beslenme çantaları dolacak. İhtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

DAĞITIM NOKTALARI

Aileler beslenme paketlerini her pazartesi günü Kuşadası Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Pera Düğün Salonu, İkiçeşmelik Mahallesi Taziye Evi, Ege ve Karaova Mahalleleri muhtarlık binası, Davutlar Mahallesi Belediye Hizmet Binası, Güzelçamlı Mahallesi eski belediye hizmet binasının karşısındaki vezneye kurulan dağıtım noktalarına giderek alabilecek. Beslenme paketleri, Kirazlı, Soğucak ve Yeniköy Mahallelerindeki ailelere ise Kuşadası Belediyesi’nin araçları tarafından ulaştırılacak.