Kuşadası Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Turan, kentte öğrenim gören üniversite öğrencileri için Kuşadası Belediyesi tarafından ARYA AŞ’nin Gazibeğendi tesislerinde düzenli olarak verilen ücretsiz akşam yemeğine katıldı. Öğrencilerle sohbet edip dertlerini dinleyen Başkan Vekili Oğuzhan Turan, “Türkiye ekonomik açıdan çok zor günler yaşıyor. Geleceğimizin teminatı olan üniversite öğrencilerimize destek olmak için her zaman yanlarındayız” dedi.

Kuşadası Belediyesi tarafından ARYA AŞ’nin Gazibeğendi tesislerinde üniversite öğrencilerine yönelik verilen ücretsiz akşam yemeği devam ediyor. Kentte öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı hafifletmek amacıyla geçen sene olduğu gibi bu yıl da yaşama geçirilen uygulama 4 haftayı geride bıraktı. Günde ortalama 200 üniversite öğrencisinin yemek yediği uygulamada bugüne kadar yaklaşık 5 bin porsiyon yemek ikramında bulunuldu. Öğrencilere dört çeşit yemeğin sunulduğu uygulama 2022-20223 eğitim öğretim akademik yılının sonuna kadar sürecek.

Kuşadası Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Turan, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari ve Belediye Meclis Üyesi Emre Fazlılar ile birlikte ücretsiz akşam yemeğinde üniversite öğrencilerine eşlik etti. Öğretim üyelerinin de katıldığı akşam yemeğinde Başkan Vekili Oğuzhan Turan, öğrencilerle sohbet edip, Kuşadası Belediyesi’nin kentte gençlere yönelik hayata geçirdiği projelerle ilgili fikir alış verişinde bulundu.

"HER ZAMAN YANLARINDAYIZ"

Türkiye’de son dönemde yaşanan ekonomik krizin üniversite öğrencilerini derinden etkilediğini belirten Başkan Vekili Oğuzhan Turan,  “Başkanımız Ömer Günel üniversite öğrencilerine çok büyük değer veriyor. Onların sıkıntılarıyla her zaman yakından ilgileniyor ve çözüm bulmaya çalışıyor. Bugün Kuşadası Belediyesi yöneticileri olarak geleceğimizin teminatı olan üniversite öğrencilerimizin akşam yemeğinde yanlarında olduğumuz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Üniversite öğrencileri ise Kuşadası Belediyesi’nin sunduğu ücretsiz akşam yemeği imkânının bütçelerine önemli bir katkı sağladığını belirterek, Başkan Ömer Günel’e teşekkürlerini iletti.