Kuşadası Belediyesi, ‘Daha Yeşil Bir Çevre’ hedefiyle farklı mahallelerde eş zamanlı olarak yürüttüğü park yapım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl kente 18 milyon 415 bin TL’lik yatırımla 85 bin 475 metrekare yeşil alan kazandıran Kuşadası Belediyesi, kentteki park ve yeşil alanların sayısını artırmaya devam ediyor. 

Değirmendere Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Türkan Saylan Parkı’nın yapımını kısa süre önce bitirerek kente 4 bin 200 metrekare daha yeni yeşil alan kazandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, son olarak Davutlar Mahallesi’ndeki Yaşar Kemal ve Mustafa Altun Parkı’ndaki çalışmalarını da tamamladı. 

MÜZİK TEMALI HEYKELLER SERGİLENECEK 

Kadınlar Denizi Mahallesi’nde bulunan Altın Güvercin Müzik Parkı ile Güzelçamlı Mahallesi’ndeki Nazar Boncuğu Parkı’nda ise çalışmalar sürüyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Neopolis Heykel Sempozyumu’nun ardından ortaya çıkan müzik temalı heykellerin sergileneceği Altın Güvercin Müzik Parkı’na ekipler tarafından yürüyüş yolları yapılıyor. Zeytin ağaçları da dikilen parktaki çalışmalar kısa süre sonra tamamlanacak. Güzelçamlı Mahallesi’nde bulunan Nazar Boncuğu Parkı’nda ise zeminde hafriyat ve tesviye işlemleri tamamlandı. 500 metrekaresi yeşil alan olarak tasarlanan parkta, aydınlatma ve sulama sistemi kurulduktan sonra çocuk oyun grupları monte edilecek.

ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ VERİLECEK 

Yavansu Mahallesi’nde çocuklara trafik eğitimi vermek amacıyla 4 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’nda da zeminde hafriyat ve tesviye işlemleri tamamlandı. Çevresine duvar örülen parkta ekipler tarafından elektrikli araçların ilerleyeceği yollar ile bisikletliler ve yayaların kullanacağı yolları birbirinden ayıracak olan bordürlerin imalatı yapılıyor. Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’ndaki çalışmalar, alanın çimle kaplanması, kaldırım imalatı, sıcak asfalt serimi ve kameriyelerin yerleştirilmesinin ardından tamamlanacak.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, endemik bitki ve nesli tükenmekte olan canlı türlerine ev sahipliği yapan oteller bölgesindeki Doğal Botanik Park’ı turizme kazandırmak amacıyla başlattığı çalışmalarda da sona yaklaştı. Botanik Park’ın çevresini yaklaşık 400 metre uzunluğunda çitle çeviren ekipler, seyir teraslarından üçünün de yapımını tamamladı.