Kuşadası Belediyesi, kamuoyunda imar barışı çıkacağı yönünde oluşan algının kaçak yapılaşmaya zemin oluşturduğuna dikkat çekerek, “Kaçak yapılaşmaya asla geçit vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçede son dönemde artış gösteren kaçak yapılaşmaya ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. ‘Kamuoyunda imar barışı çıkacağı yönünde oluşan algının kaçak yapılaşmaya zemin oluşturduğunun’ belirtildiği açıklama şöyle:

“İlçemiz yetki sınırları içinde Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 2019 yılı Mayıs ayı itibari ile yapılan denetimlerde 1657 adet imara aykırı uygulama tespit edilmiştir. 3194 sayılı İmar Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince bu tespit edilen aykırılıklara yasal işlem uygulanmıştır. Tespit edilen imara aykırı uygulamalardan 786’sinin 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında uygunluğu sağlanmıştır. Geri kalan aykırılıklar için ise mevzuat kapsamında yasal işlemler devam etmektedir.

“KAÇAK YAPILAŞMAYA ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Son dönemde kamuoyunda imar barışı çıkacağı yönünde bir algı oluşmuş ve bu durum da kaçak yapılaşmaya zemin hazırlamıştır. Kuşadası’nın imar planları dâhilinde ve belirli bir düzen içerisinde gelişim gösterebilmesi için kaçak yapılaşma ile mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’in de talimatları nettir. Kaçak yapılaşmaya asla geçit vermeyeceğiz.”