Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Batçıoğlu, Belediye Başkanı Ömer Günel’in AKP Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe hakkında bulunduğu suç duyurusuna Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararına ilişkin, “Hukuki sürecimiz henüz tamamlanmamıştır. Eleştirilere her zaman açık olacağız, ancak asla hakaret içeren söylemlere müsaade etmeyeceğiz. Hesabını hukuk önünde soracağız” dedi. 

Başkan Ömer Günel’in AKP Kuşadası İlçe Başkanı Gökçe hakkında bulunduğu suç duyurusuna ilişkin verilen takipsizlik kararına, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Batçıoğlu bugün yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Hukuki sürecin henüz tamamlanmadığını belirten Batçıoğlu, şu açıklamayı yaptı:

Kuşadası Belediye Başkanı’mız Sayın Ömer Günel’e yönelik hakaret içeren ve seviyesiz açıklamalar yapan AKP İlçe Başkanı Sayın Mustafa Gökçe hakkında bulunduğumuz suç duyurusuna jet hızıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından ‘düşünce özgürlüğü çerçevesinde’ takipsizlik kararı verilmiştir. Benzer konularda aylardır sonuçlanmayan pek çok şikâyetimiz varken şikâyete konu kişi AKP İlçe Başkanı Sayın Mustafa Gökçe olunca, suç duyurumuz hakkında jet hızıyla takipsizlik kararı verilmesi manidardır. Ancak hukuki sürecimiz henüz tamamlanmamıştır.

“HESABINI HUKUK ÖNÜNDE SORACAĞIZ”

Bu kentin seçilmiş belediye başkanı hakkında hakaret içeren seviyesiz açıklamalar yapmak, siyasi nezaketten uzak olduğu kadar hiçbir zaman eleştiri olarak da kabul edilemez. Her ne kadar bulunduğumuz suç duyurusu hakkında takipsizlik kararı verilmiş olsa da bu karara itiraz edeceğiz. Eleştirilere her zaman açık olacağız, ancak asla hakaret içeren söylemlere müsaade etmeyeceğiz. Hesabını hukuk önünde soracağız.”