Batman’da 14 Ağustos günü Nevroz Alanı’nda düzenlenen mitingde sahneden çalınan Şivan Perwer’e ait “Serhildan jiyane” şarkısı eşliğinde halay çeken 13 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

13 İSİM EMNİYET'E İFADEYE ÇAĞRILDI

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mitinge ilgili başlatılan soruşturma doğrultusunda aralarında HDP Batman İl Eşbaşkanları Fatma Ablay ve Ömer Kulpu’nun da bulunduğu 13 isim ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı.

"ÖRGÜT PROPAGANDASI" İDDİASI

Emniyete gidenlere “Şivan Perwer’e ait ‘Serhildan jiyane’ (Yaşamak Başkaldırmaktır)  isimli ve içerisinde örgütsel çok sayıda ifadeye yer veren şarkıya eşlik ederek, halay çektiğiniz tespit edilmiş, konuyla ilgili olarak ifadeniz alınmak üzere TEM Şube Müdürlüğü’ne çağrıldınız” denilerek, “örgüt propagandası” iddiasıyla ifadeleri alındı.

"SORUŞTURMA TRAHİKOMİK"

Konuya ilişkin Mezopotamya Ajansı’ndan Fethi Balaban’a konuşan HDP İl Eş Başkanı Ömer Kulpu, haklarında bu gerekçe ile soruşturma başlatılmasını “trajikomik” olarak değerlendirdi.

Mitingin gerçekleştirildiği gün sanatçıların enstrümanlarına polis tarafından el konulduğunu dile getiren Kulpu, buna rağmen sanatçıların sahneye çıkarak şarkılarını kitle ile birlikte seslendirdiğini ifade etti. Bu şarkılardan birinin de Şivan Perwer’in ‘Berxwedan jiyane’ adlı şarkısı olduğunu belirten Kulpu, “Enstrümanlara izin vermeyip, sanata olan tahammülsüzlüğü gösterenler, bu sefer de söylenen şarkılara eşlik eden, halay çeken ve ritim tutanlara soruşturma başlattı” dedi.