Mertoğlu köyünde Sinop Belediyesi Mezbahası’nda kesimi yapılacak kurbanlıkların satışı için yolun karşısında Kurban Pazarı kuruldu. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını satmak için pazara getiren besiciler ise umduğunu bulamadı. Günlerdir alıcı bekleyen besiciler, pazarın boş olmasından yakındı. Sinoplu besici Yaşar Tatar, şunları söyledi:

"Bu sene işler çok kötü. Bitik, sıfır. Ben 2 günden beri buradayım daha bir tane Müslüman gelmedi. Bir Allah’ın kulu gelmedi, müşteri yok. Önceki senelerde yine mal satıyorduk. Ama şimdi yok. 2 günden beri buradayım. Pazara hiç talep yok. Sıkıntı çok. İnsanların alım gücü yok. Adam 5-6 bin lira maaş alıyor. Evi kira. Çoluğu çocuğu okula gidiyor. Markete gittiği zaman 1 paket çay 30 liraydı oldu 80 lira. Bu vatandaş nasıl kurban kesecek? Bizim fiyatlarımız uygun. Ben 35 bin diyorum ama son çare 28’e vereceğim. Bu hayvan 1 sene daha kalırsa 20 bin edecek. Benim de 1 sene karşılamaya gücüm yok.”

"MEMNUN DEĞİLİZ"

Besici Hüseyin Saraç ise, "Burası şehirden uzakta. Bir de ekonomik şartlar etkiliyor tabi ki. İnsanların alım gücü de yok. Memnun değiliz. Diğer arkadaşlarımızdan borcu ve ödemesi olanlar nasıl ödeyecekler bilmiyorum" dedi. (MUSTAFA USTA/ANKA)