Muş’un Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan yatılı bir Kuran kursunda 3 Temmuz tarihinde intihar ettiği iddia edilen M.H.Y.'nin şüpheli ölümüne ilişkin 4 aydır hiçbir adım atılmadı.

Muş Merkez Karşıyaka Kuran kursunda 3 Temmuz tarihinde tuvalet kapısının koluna asılmış bir şekilde bulunan 12 yaşındaki M.H.Y., Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, burada kalbi tekrar çalıştırıldıktan sonra Elazığ Medical Park Hastanesi’ne sevk edilmişti. Günlerce komada kalan çocuğun ailesi, "Çocuğun boyu ile kapı kolu arasında baya fark var. Kapı kolu yüksekliği 1 metre bile değil. O kemerin payı da var. Otursanız bile yere değersiniz" diyerek olayı şüpheli bulduklarını söylemişti.

DOSYADA GİZLİLİK KARARI VAR

Üzerinden 4 ay geçen şüpheli ölüme ilişkin hiçbir adım atılmadı. Jinnews'e konuşan baba Ethem Yavuz, olayın biran önce aydınlatılmasını istedi.

Dosya kapsamında alınan gizlilik kararı gerekçe gösterilerek çocuğunun şüpheli ölümü ile ilgili herhangi bir ifadeye de çağırılmadıklarını söyleyen baba Yavuz, "Aramadığım yetkili kalmadı. Savcılığa gidiyorum bilgi alamadım. Avukata gidiyorum dosya da gizlilik olduğu için bana bilgi verilmiyor. Dört aydır kan ağlıyoruz. Evimiz taziye evi. Dört aydır çocuğumun yasını tutuyorum. Annesi dört aydır ağlıyor. Ölüm sebebini öğrenmek istiyorum. Artık yeter" diye konuştu.