İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bir camiye bağlı yatılı kuran kursunda 4 çocuğu cinsel istismara maruz bırakan belletmen F.Ö.'nün yargılandığı davada savcı, "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "kasten yaralama" suçlarından toplam 107 yıldan 188 yıl 6 aya kadar hapis istedi.

DHA'da yer alan habere göre İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık F.Ö., mağdur çocuklar ve mağdur çocukların aileleri ile avukatları hazır bulundu. Savunmasında çocuklara şiddet uyguladığını anlatan F.Ö., kendisine tuzak kurulduğunu iddia etti.

"KURS MÜDÜRÜ ŞİKAYETÇİ OLMAMAMIZ İÇİN BASKI YAPTI"

Mağdur çocuklardan birinin annesi, çocuğunun psikolojik olarak travma yaşadığını ve tedavi gördüğünü belirterek, "En ağır cezaya almasını istiyorum. Ayrıca kurs müdüründen de şikayetçiyim. Kendisi eşimi arayıp, 'Karşı taraf sizin peşinizde' diyerek ortalığı karıştırıyor. Kendisi de sorumlu olduğu için örtbas etmek istiyor. Olay ilk duyulduğunda eşimi arayarak şikayetçi olmaması için baskı yapmış ve ikna etmişti. Olaya ben müdahale ettim ve şikayetimi devam ettirdim. Kursa gittiğimde oğlumla da yüz yüze görüştüm. Bana o zaman diğer arkadaşlarıyla da görüştüğünü, onlara yapılıp yapılmadığını sorduğunu söyledi ve onlarda yapıldığını söyleyince, olay ortaya çıktı. Ayrıca sanığın görevli olduğu yer Diyanet’e bağlı olmasına rağmen sanığı burada resmi olarak çalıştırmak üzere almayıp dışarıdan, kendi aralarında getirip görev vermişler. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Mahkemede, şikayetçi olup olmadıkları sorulan mağdur ailelerinden 2'si şikayetçi olurken, diğer 2 mağdur çocuğun babaları şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, cinsel istismar faili F.Ö.'nün, 23 Şubat 2021’den itibaren eğitime açılan kuran kursunda mağdur çocukların eğitiminden sorumlu olduğu, kursun açıldığı tarihten itibaren sınıflarda ve oyun odalarında mağdur çocukları istismar ettiği ve istismarın 18 Mayıs’a kadar devam ettiğini anlattı.

188 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Mütalaada, sanık F.Ö.’nün, 10-13 yaşları arasındaki 4 çocuğa karşı, "Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "Kasten yaralama" suçlarını işlediği belirtilerek 107 yıldan 188 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Mahkeme, sanık ile avukatının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Fotoğraf: Sendika.org arşivi/csgorselarsiv.org