Muş’un Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Kuran kursunda yatılı olarak 3 aydır eğitim gören ve intihar ettiği ileri sürülen 12 yaşındaki M.H.Y. adlı çocuğun ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildiği aktarıldı.

BAROLARDAN AÇIKLAMA: "TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, ortak bir yazılı açıklama yaparak, olayın takipçisi olacaklarını kaydetti. 
 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Emniyet fezlekesi 14 Temmuz’da Muş Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmiştir. Muş Barosu yönetimi, dosyanın takibi ve bilgi edinmek için soruşturma savcısı ile 16 Temmuz tarihinde görüşme gerçekleştirmiştir. Yapılan görüşmede ‘soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı alındığı’ bu sebeple dosyanın içeriği hakkında bilgi verilemeyeceği hususu Muş Barosu yönetimine iletilmiştir. Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak, öncelikle kısıtlama kararının kaldırılması gerektiğini ve etkin bir yargısal faaliyette bulunulması hususunda soruşturma makamının yükümlülüklerinin bulunduğunu hatırlatır, kısıtlama kararının kaldırılması anından itibaren aşamalarda kamuoyuna detaylı bilgi verileceği hususunu bilgilerinize sunarız.”