BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde hava sıcaklığının mevsim normallerin üzerinde seyretmesi, yağmur ve kar yağmaması sebebiyle yurdun birçok yerinde olduğu gibi kuraklık görülüyor. Aslantaş Barajı’nda geçen yıla oranla su seviyesinin düştüğü görüldü. Sumbas İlçesinde bulunan Mehmetli Barajı’nda ise geçen yıl ocak ayında doluluk oranı yüzde 24 iken, bu yıl ocak ayında 28 olarak ölçüldü.

Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğü verilerine göre; 5 Ocak 2022 tarihinde Aslantaş Barajı’nın doluluk oranı yüzde 49’du. Barajda 817,2 milyon metreküp su vardı. Bu yıl ise 5 Ocak'ta yüzde 48 doluluk oranı ölçülürken, 805,1 milyon metreküp su bulunduğu açıklandı.

Bahadırlı köyünde Aslantaş Barajı’ndan balık tutarak geçimini sağlayan Alper Demirden, kuraklıktan dolayı işi bırakmak zorunda kaldığını ifade etti. Demirden, "Ben burada balıkçıyım. Balık tutamadığımızdan dolayı, kuraklıktan dolayı kayıkları götürüyoruz yeniden çekiyoruz eve. Yaklaşık şu anda 70-80 metre falan su indi ama bu aralar yavaş yavaş çıkmaya başladı. Eve götürüyorum bırakıyorum, balıkçılığı bırakıyorum" dedi.