Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda dereceye giren belediyeler ödüllendirildi. Kumluca Belediyesi, Organik Gübre Tesisi projesiyle, 'Çevre Koruma ve Altyapı Çalışmaları' kategorisinde birincilik ödülünü aldı. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, ödülü Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü'nün elinden aldı.

Kumluca Belediyesi, Organik Gübre Tesisi projesiyle 2022 yılında 46 bin 475 ton sera atığını organik gübreye dönüştürdü.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun önemli projeleri arasında yer alan ve 2020 yılında inşaatına başlanan Organik Gübre Tesisi ile bölgenin büyük sorunu olan sera atıkları, organik gübreye dönüştürülerek hem insan ve çevre sağlığının korunmasına katkı sağlanıyor hem de elde edilen organik gübre ile çiftçiler destekleniyor.

Geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasının çevreye olduğu kadar ekonomiye de önemli ölçüde katkı sağladığının altını çizen Başkan Köleoğlu, "2022 yılında Organik Gübre Tesisimize 7250 araç ile 46475 ton sera atığı getirilmiş olup, organik gübreye dönüştürülmüştür. Sıfır atık projemiz kapsamında ilçemizde oluşan atıkları değerlendirerek doğayı ve çevremizi koruyacak şekilde örnek bir belediye anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kategori iki çevre ve altyapı projelerinde birincilik ödülü, Kumluca’mıza hayırlı olsun" dedi.