Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kosova'nın tek Türk belediyesi Mamuşa’da 'Uluslararası Tarım Festivali'ne katıldı.

Mamuşa Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen festivale, Başkan Köleoğlu’nun yanı sıra Kosova Başbakanı Albin Kurti, Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Fikrim Damka, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova ve Türkiye’nin milletvekilleri, belediye başkanları, ülkede görevli Türk kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Mamuşa Atatürk İlkokulu avlusunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Başbakan Kurti, Kosova’nın kalkınabilmesi için anahtar sektörün tarım olacağını söyledi.

Kosova’nın ambarı olarak kabul gören Mamuşa’daki tarımcıları desteklemeyi sürdüreceklerini dile getiren Kurti, “Mamuşa Belediyesi, Kosova'da tarım mozaiğini tamamlayan, katma değer sağlayan ve herkes tarafından takip edilmesi gereken bir örnektir. Toprağı işlemeye yönelik istek ve özveri kaliteli ürünlerle sonuçlanıyor. Mamuşa’yı karakterize eden de budur" dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Köleoğlu “Sağlıklı gıdanın başkenti Kumluca’dan sevgi ve saygılarımızı getirdik. Uluslararası Domates Festivali’nin gönülden destekçisi olarak buradayız. Pandemi dünyayı sardığında üç şeye ihtiyaç doğdu temiz hava, temiz su ve sağlıklı gıda. Türkiye’nin yaş sebzede yüzde altmışını karşılayan bir üretici olarak buraya geldik. Türkiye’nin en büyük halk festivallerinden birini gerçekleştirirken yanımızda olan Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç’e ve ekibine de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende, Bölgesel Kalkınma Bakanı Damka ile Belediye Başkanı Krasniç de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, yüzden fazla çiftçiye çekilişle tarım makineleri dağıtılırken, festival halk oyunları gösterisi ve ses sanatçısı Orhan Çakmak’ın verdiği konserle son buldu.