Ramazan ayının son günlerinde tüm birimleriyle bayram hazırlıklarına devam eden Küçükçekmece Belediyesi, cami ve cem evlerinde ayrıntılı bir temizlik çalışması başlattı. İlçe genelinde de periyodik olarak sürdürdüğü temizlik çalışmalarına hız veren ekipler, cadde ve sokaklarda yıkama çalışmalarına devam ediyor.

Küçükçekmece’de bayram öncesi mezarlıklarda da temizlik çalışmaları sürüyor. Ekipler, vatandaşların arife ve bayram günleri yapacakları kabir ziyaretlerini daha temiz bir ortamda gerçekleştirebilmesi için çevre düzenlemesi yaparak mezarlıkları ziyaretlere hazır hale getirdi. Küçükçekmece Belediyesi, arife günü boyunca kentteki 5 mezarlık için ilçe içerisinde ücretsiz servis hizmeti de sunacak. Arife günü Halkalı Marmaray, Sefaköy Metrobüs, Mehmet Akif Mahalle Muhtarlığı önünden ücretsiz ring seferleri düzenlenecek.

Bayram arifesinde kentteki şehit aileleri de yalnız bırakılmıyor. Saha Çözüm Ekibi’nin ilçede ikamet eden şehit ailelerine ziyaretleri devam ederken, arife gününde Edirnekapı Şehitliği’nde yakınlarını ziyaret etmek isteyen aileler için ilçenin pek çok noktasından ücretsiz servis hizmeti verilecek.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, evde bakım hizmetiyle 65 yaş üstü yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan, özel gereksinimleri dolayısıyla gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen vatandaşların yanında oluyor. Hizmet kapsamında vatandaşlara kişisel bakım ve kuaförlüğün yanı sıra ev temizliği, küçük onarım, tamirat, tadilat desteği veriliyor.

BAŞKAN KEMAL ÇEBİ’DEN BAYRAM MESAJI

Küçükçekmece’de Ramazan Bayramı’na eksiksiz bir şekilde hazırlandıklarını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, şunları kaydetti:

“Bu Ramazan ayını, herkes için daha farklı ve buruk yaşıyoruz. Aklımız ve gönlümüz afetten etkilenen illerimiz ve hemşerilerimizin yanında. İçinde bulunduğumuz zor günleri dayanışmayla aşacağımıza ve nice bayramları hep beraber ve huzurla kutlayacağımıza sonsuz inanıyorum. Bayramlar, insani değerlerimizin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının arttığı zamanlardır. İçerisinde bulunduğumuz kritik zamanlar dolayısıyla, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, paylaşmanın, hoşgörünün ayı Ramazan’da, bu kavramların ne denli önemli olduğunu bir kez daha anladık. Tüm insanlığa; birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaştığımız, yan yana olmanın kıymetini anladığımız, huzurlu bir Ramazan Bayramı diliyorum.”