İSTANBUL (AA) - Kron, siber güvenlik alanında dünya genelinde araştırmalar yapan Almanya merkezli KuppingerCole'un veri güvenliğinde lider firmaları değerlendirildiği "Leadership Compass for Data Security Platforms" raporunda listelendi.

Kron'dan yapılan açıklamaya göre, telekomünikasyon, finans, enerji ve sağlık gibi sektörlerde yer alan çok sayıda global firmaya siber güvenlik yazılım ürünleri sunan şirket, yurt içinde sürdürdüğü veri güvenliği teknolojileri liderliğini yurt dışına da taşıdı.

Türk bilişim sektörünün ciroları itibarıyla en büyük 500 şirketini sıralayan Bilişim 500'de veri güvenliği alanında 3 yıldır lider konumda yer alan Kron, siber güvenlik alanında dünya çapında araştırmalar yapan Almanya merkezli KuppingerCole'un veri güvenliğinde lider firmaları değerlendirildiği raporunda yer aldı.

Gartner, Omdia, Forrester gibi araştırma şirketlerinin raporlarında da yer alan Kron, KuppingerCole'un hazırladığı "Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi" raporunun ardından "Veri Güvenliği Platformları" raporunda da yer alarak iki ayrı kategoride birden dünyanın öncü şirketleri arasında gösterildi.

Kron'un veri güvenliği yazılım ürünlerinden biri olan "Veritabanı Erişim Yöneticisi" ürününün yeteneklerini ve şirketin bu alandaki yetkinliğini ele alan rapor, rakipleriyle kıyaslandığında Kron'un karmaşık ve birbirinden bağımsız IT sistemleri için tek bir denetim ortamı sunmasını önemli bir artı olarak değerlendiriyor.

Ayrıca rapor, "Veritabanı Erişim Yöneticisi" çözümünün daha büyük bir erişim yönetimi platformunun bir parçası olmasından kaynaklanan avantajla, PAM ve veri güvenliğini kendi kaynaklarıyla yönetecek yeterli imkana sahip olmayan küçük ve orta ölçekli işletmeler için cazip bir ürün olabileceğinden bahsediyor.

-"Dünya pazarında daha etkili bir oyuncu olmaya odaklanacağız"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Kron Genel Müdürü Mete Sansal, şunları kaydetti:

"Türkiye'de Bilişim 500 araştırmasıyla veri güvenliği alanında 3 yıldır sürdürdüğümüz liderliğimizi, KuppingerCole 'Leadership Compass for Data Security Platforms' raporuyla global arenaya taşımış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Global alanda böyle bir raporda listelenmek şirketimizin ve veri güvenliği platformumuzun gücü ve yeteneklerinin bir kanıtıdır. Bundan sonraki süreçte de veri güvenliği alanındaki teknolojilere yatırım yapmaya devam edecek ve dünya pazarında daha etkili bir oyuncu olmaya odaklanacağız."

İstanbul, Ankara, İzmir ve New Jersey'deki ofisleriyle küresel çapta faaliyet gösteren müşterilerine erişim yönetimi ve veri güvenliği çözümleri sunan Kron, "ayrıcalıklı erişim yönetimi" ve "veri güvenliği" alanında liderliğini sürdürmek için ürün portföyünü sürekli olarak geliştirmeye ve yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor.